Meld je nu aan

Dyscalculie-
screening

Zie je dat jouw kind moeite heeft met rekenen? Of hoor je van school dat hij of zij problemen heeft met automatiseren, klokkijken of bijvoorbeeld tellen? Dan kan dyscalculie de oorzaak zijn. Ga voor een dyscalculiescreening, zonder wachttijd en met een snelle uitslag, naar HIP. We geven je ook persoonlijk advies voor de beste hulp bij dyscalculie. 

  • Voor kinderen van 6,5 t/m 16,5 jaar
  • Direct plek, snel de uitslag
  • Altijd persoonlijk advies voor het vervolg
  • Op onze locaties in Laren en Bilthoven

Snel dyscalculie signaleren

Kinderen met dyscalculie vinden tellen, rekenen en automatiseren heel lastig. Hoe vaak ze ook oefenen. Ook hebben ze geen goed beeld bij een getal en koppelen ze hoeveelheden (zoals twee boeken) niet automatisch aan het cijfer 2 of het woord twee. Dit betekent niet alleen dat ze moeite hebben met rekenen, ook klokkijken en het omgaan met geld is daardoor vaak heel lastig. Herken jij dit van jouw kind? Laat het dan screenen op dyscalculie. Dan weet je of dat de oorzaak is en kun je van daaruit verder! 

DYSCALCULIE, EN NU?

Bevestigt de uitslag of er sprake is van een verhoogd risico op dyscalculie bij jouw zoon of dochter, dan kan dat een verklaring voor leerproblemen zijn. Dat kan al veel frustratie wegnemen en je kunt er vervolgens heel gericht mee aan de slag gaan. Net als dyslexie kan dyscalculie niet overgaan, of minder worden door extra te oefenen. Maar je kunt er wel rekening mee houden en op andere manieren de leerstof doornemen en aanleren. Na de uitslag van de dyscalculiescreening geven wij je een persoonlijk advies met de vervolgstappen die je kunt nemen bij dyscalculie. 

Hoe herken je dyscalculie?

Bij dyscalculie denk je al snel aan moeite met rekenen, maar het zorgt voor problemen op veel meer vlakken. Dyscalculie is een gebrek aan getalinzicht, en dat uit zich in veel vormen, zoals: 

Kenmerken dyscalculie

  • Niet goed en snel kunnen tellen of nog op de vingers tellen
  • Getallen omdraaien (32 of 23)
  • Geen verband zien tussen cijfers (2) en getalwoorden (twee)
  • Geen verhoudingen zien (in afmetingen of bijvoorbeeld recepten)
  • Moeite met klokkijken en het begrip van tijd
  • Moeite met omgaan met geld
  • Moeite met rekentaal (meer of minder)
  • Automatiseren gaat moeilijk (zoals bij het leren van de tafels)

Heb ik dyscalculie?

Zie je dat jouw kind geen vooruitgang boekt op school met rekenwerk, ondanks de extra begeleiding en extra oefenen? Terwijl de andere vakken juist wel goed gaan? Laat dan screenen of dyscalculie de oorzaak is. Met een screening van HIP heb je snel de uitslag.  

leren is leuk
Moeite met cijfers op school? Snel screenen op dyscalculie bij HIP!

Laat je kind screenen op dyscalculie. Boek nu een dyscalculiescreening en krijg snel duidelijkheid! 

HEB JE VRAGEN?

Wil je meer weten over de dyscalculiescreening van HIP? Vraag het ons! Check snel de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Veelgestelde vragen
WAT KOST EEN DYSCALCULIESCREENING BIJ HIP?

Een dyscalculiescreening bij HIP kost €300,- inclusief het adviesgesprek en een verslag.

HOE SNEL KUNNEN JULLIE DE DYSCALCULIESCREENING DOEN?

Er zijn geen wachttijden bij HIP. Meld je dus nu aan voor een dyslexiescreening en we nemen contact met je op om de screening in te plannen. 

 

WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN DYSCALCULIESCREENING?

Een dyscalculiescreening is een laagdrempelige manier om er snel achter te komen of dyscalculie een mogelijke oorzaak kan zijn van allerlei leerproblemen op school. Zeker als je ziet dat de ‘talige’ vakken wel goed gaan en alles met cijfers (in woord of getal) juist niet, is het de moeite waard om op dyscalculie te testen. Bij HIP kunnen we deze test op korte termijn al doen waarna je snel de uitslag krijgt. Bevestigt de screening het vermoeden van dyscalculie, dan kun je daarna gericht bepalen welke vervolgstappen je samen met jouw kind kunt nemen. 

VOOR WIE IS DEZE SCREENING BEDOELD?

Een dyscalculiescreening kan gedaan worden door kinderen vanaf 6,5 tot en met 16,5 jaar. Het is geschikt voor kinderen van de basisschool en de middelbare school.