Onze visie

Wij gunnen alle kinderen een steuntje in de rug.
De HIP Foundation zorgt dat kinderen, die even niet mee kunnen komen op school, een steuntje in de rug krijgen. Soms zit het even niet mee in het leven van een kind als gevolg van ziekte, ouders die gaan scheiden, of een verhuizing.

De foundation richt zich op kinderen, die tijdelijk onderpresteren en waarvan de verwachting is dat ze met een extra zetje weer op het juiste spoor komen.

De foundation doet dat met een gevarieerd aanbod van onderwijs. Variërend van online bijlessen tot een volledig scholarship van een jaar. De kinderen worden aangemeld via school. De inkomsten voor de HIP Foundation komen van fondsen, sponsors en privé-donaties.

Elk kind moet zich in een veilige, vertrouwde en stimulerende omgeving kunnen ontwikkelen ook als daar om persoonlijke of financiële redenen vanuit de thuissituatie geen ruimte voor is. ’Na een formele materiële en financiële toetsing kan de HIP Foundation persoonlijke begeleiding aanbieden.

Doneren

Ik wil wel wat doen voor de HIP Foundation, hoe kan dat?

Je kan op verschillende manieren je steentje bijdragen aan de HIP Foundation. Van een enkele les tot een heel scholarship van een jaar. Alle grote en kleine beetjes helpen natuurlijk. Als je bijdraagt aan de HIP Foundation heb je volledig inzicht in wat er met je donatie gebeurt, via een planvolg traject kan je de vorderingen van een leerling bijhouden en op die manier zien welke resultaten er geboekt worden. Aan het einde van het traject volgt een evaluatie. Dit is ook het geval bij sponsoring van kleinere pakketten zoals voor CITO toets lessen. 

Naast een losse donatie, is het ook mogelijk om de Foundation te sponsoren door het kopen van onze merchandise. De merchandise wordt zonder winstoogmerk verkocht.

Neem een kijkje in onze webshop!

Doneer hier

Producten HIP Foundation

Wat is het?

Een jaar lang opleiding op de school van HIP

Hoe krijg je het?

Op aanvraag met M. Lensen

Wat kost het?

Op aanvraag

Wat is het?

Privé les online van een uur

Hoe krijgt je het?

Digitaal aanvragen via de site.

Wat kost het?

40 euro per les

Wat is het?

Privé les online / op locatie van een uur

Hoe krijg je het?

Via school of online aanvragen

Wat kost het?

45 euro per les

Wat is het?

Privé les online / op locatie van een uur

Hoe krijg je het?

Via school of online aanvragen

Wat kost het?

40 euro per les

Wat is het?

Privé les online / op locatie van een uur

Hoe krijg je het?

Via school of online aanvragen

Wat kost het?

58,50 euro per les

Partners


Veelgestelde vragen

Super! Met een gift van € 600 help je 1 leerling al voor het gehele pakket! En met € 6.000 help je tien leerlingen.

Ja, dat kan voor donaties vanaf € 250. Je hoeft dan ook niet via de site te doneren. Als je een factuur wilt ontvangen voor de administratie, stuur dan even een mailtje naar contact@hipfoundation.nl met de naam van je bedrijf, adres en de hoogte van het te doneren bedrag en wij zorgen dat je een factuur ontvangt voor de donatie.

De HIP-foundation is een ANBI-instelling. Dit betekent dat uw donatie onder voorwaarden gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar is.

Zodra de begroting en plannen er zijn, verschijnen deze op de website. 

Nee dat kan niet. Een leerling kan alleen aangemeld worden door de interne begeleider van de school van de leerling.

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen?

  1. De leerling presteert duidelijk aantoonbaar minder dan voorheen.
  2. De benodigde tijdelijke begeleiding kan niet door ouders / verzorgers betaald worden.
  3. Ouders / verzorgers zijn in het bezit van de U-pas.

Miriam Lensen is oprichter van Instituut HIP.
Een huiswerkbegeleidingsinstituut met een groot aantal vestigingen in het land. Ook is ze oprichtster van de school van HIP, vernieuwend onderwijs, maatwerk voor leerlingen. Miriam Lensen heeft de HIP Foundation opgericht omdat ze graag wil dat leren voor alle kinderen beschikbaar is, die overtuiging heeft ze al voordat ze met Instituut HIP begon en zelf jarenlang voor de klas heeft gestaan. Instituut HIP heeft geen enkel financiële voordeel van de HIP Foundation. Wel worden docenten de school van HIP en instituut HIP ingezet voor de Foundation.
De HIP Foundation heeft geen winstoogmerk.

Momenteel worden alle kosten nog privé betaald door de oprichtster Miriam Lensen. Alle toekomstige uitgaven houden we vanzelfsprekend enorm binnen de perken. We zullen nooit meer uit gaan geven dan het voor fondsen gebruikelijke percentage van 15% van de totale begroting.

1 De leerling presteert duidelijk aantoonbaar minder dan voorheen.

2 De benodigde tijdelijke begeleiding kan niet door ouders / verzorgers betaald worden.

3 Ouders / verzorgers zijn in het bezit van de U-pas.

Nee dat kan niet. Een leerling kan alleen aangemeld worden door de interne begeleider van de school van de leerling.

Miriam Lensen is oprichter van HIP. Huiswerkinstituten met een groot aantal vestigingen door het land, 2 particuliere middelbare scholen, basisschool en Diagnostiek & Advies. Miriam heeft de HIP Foundation opgericht omdat ze graag wil dat leren voor alle kinderen beschikbaar is. HIP of Miriam zelf heeft geen enkele financiële betrokkenheid bij de HIP Foundation. Ook is er geen winstoogmerk bij de HIP Foundation.

Adresgegevens

  • Stichting HIP Foundation
  • Jan van Eijcklaan 10, 3723 BC Bilthoven
  • 030 – 303 6603
  • info@hipfoundation.nl
  • rsin 856303902
  • Iban NL52RABO0310620279
  • KVK 65885902

#HIPHELPT

Leef je idealen en je dromen, dat is wat jij met deze stichting doet en daar heb ik groot respect voor! En wat is er nou mooier dan onze eigen omgeving een stukje leefbaarder te maken door iedereen kansen te bieden op een beter perspectief. Juist die kinderen die het hard nodig hebben. Ik ondersteun je stichting van harte!

Peggy, Burghouts coaching & trainingen

Wij hebben de kans voor een kind van onze school met beide handen aangegrepen om een aantal weken te werken met de vakkundige ondersteuning vanuit de HIP-foundation.

Annemarie H., Basisschool Wereldwijs Bilthoven
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag