Leren doe je op de coolste school van Nederland!

School is niet leuk? Wel bij HIP! Dit is de coolste school van Nederland en bij HIP maken we leren weer leuk. Hier houden we namelijk rekening met jou; hoe jij wil leren en wat jij al kan. Je leert hier op jouw tempo, per vak. Je blijft daardoor bij HIP ook niet zitten. Zie je, wij zijn echt de coolste school van Nederland! 

 

Les op jouw niveau en in jouw tempo

Op de School van HIP hebben we kleine klassen waar je les krijgt op jouw niveau. Custommade onderwijs noemen we dat. Gaat spelling heel goed en is dat al op het niveau van groep 7 terwijl rekenen op niveau van groep 4 zit? Of is Frans op vwo-niveau terwijl je alle andere lessen op het niveau van havo doet? Dan kan dat bij ons gewoon. Elke les gaat namelijk individueel, 1-op-1 met je docent. Je hebt dus extra tijd voor vakken die je lastig vindt, maar gaat ook veel sneller door de stof die je direct begrijpt.

 

Zittenblijven? Niet bij HIP!

Doordat je les krijgt op jouw niveau, kun je bij de School van HIP nooit blijven zitten. In het nieuwe schooljaar ga je namelijk gewoon verder waar je voor de zomervakantie gebleven was. En zat je hiervoor op een andere school? Dan kijken we bij de start van het nieuwe schooljaar waar je geëindigd bent en pakken we hier de draad op. Zo hoef je dus nooit vakken over te doen die je al prima beheerst. Die tijd kun je volgens ons veel beter gebruiken!

 

Bijzondere workshops

Bij HIP krijg je naast de gewone vakken ook groepslessen en workshops in speciale thema’s. Van lessen in fotosynthese, Russisch of Japans tot workshops robotica, blockchain, zelfstandig ondernemen, sporten en veel meer. Zo ontdek je jouw talenten, je passie en leer je samenwerken en ontwikkel je vaardigheden waar je later echt wat aan hebt. 

 

Een heel team voor jou

Bij HIP staat een heel team voor elke leerling klaar. Docenten, mentoren en huiswerkbegeleiders. De docenten geven jou 1-op-1 les in blokken van 15 minuten volgens jouw leervoorkeur. Dat is de manier waarop jij het beste leert. Na die instructie maak jij je huiswerk waarbij de huiswerkbegeleider je kan helpen als dat nodig is. Je mentor begeleidt je en is er als je iets wil bespreken. En is de schooldag klaar? Dan ben je ook echt klaar en heb je de tijd voor jouw hobby’s, sport of om lekker te chillen met je vrienden!

 

Leervoorkeuren

Je leervoorkeur is de manier waarop jij het beste leert. De een leest graag om iets te leren terwijl een ander beter kan leren met beeld en geluid. Sommigen hebben moeite met plannen en anderen leren beter als ze tussendoor kunnen bewegen. Wat voor jou het beste werkt en waar jij extra hulp bij nodig hebt, dat ontdekken we met onze methode Peperklip. Daarmee bepalen we jouw leertalent en zorgen ervoor dat elke docent daarvan op de hoogte is. Zo krijg jij les op een manier die bij jou past, en dan wordt leren vanzelf een stuk leuker!

 

HIP: voor basisschool en middelbare school

De School van HIP is er voor basisschoolleerlingen en voor leerlingen van de middelbare school. Je kunt op elk moment bij HIP starten, ook als je bijvoorbeeld de basisschool in het reguliere onderwijs hebt gedaan, kun je daarna naar de middelbare school van HIP. Of als je al in 2 havo zit, kun je tijdens of na dat jaar bij HIP starten. We pakken immers de lessen op waar jij bent gebleven en maken een leerplan dat past bij jouw leervoorkeur en leerniveau. 

 

100% geslaagd voor het eindexamen

Behalve dat we leren bij HIP weer leuk maken, zien we vooral dat leerlingen bij HIP het gewoon heel erg goed doen. Niet zo raar natuurlijk als je hier alle kansen krijgt om op jouw manier te leren! Je ontwikkelt je bij ons tot de beste versie van jezelf en gaandeweg haal je ook nog je diploma. Weet je dat sinds 2019 elk jaar alle leerlingen van HIP geslaagd zijn voor hun eindexamen?!

 

Kies ook voor HIP!

Op de School van HIP hebben we ook plek voor jou, kom dus eens kennismaken! Je mag altijd een dag meelopen om zelf te ervaren hoe het er bij ons aan toegaat. En wil je meer weten? Stel ons jouw vragen of kom eens langs met je ouders. We horen graag van je!

Neem contact op

Meer weten of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag