Aardrijkskunde is een vak waarbij je leert over geografie, culturen, maar bijvoorbeeld ook over de inrichting van landschappen, milieu en verkeer.  Aardrijkskunde is eigenlijk een verzamelnaam van veel verschillende wetenschappen en daardoor kunnen de onderwerpen bij Aardrijkskunde ook erg uiteenlopen. Dit kan ervoor zorgen dat leerlingen de lesstof moeilijk kunnen doorgronden of bijvoorbeeld vastlopen op bepaalde onderdelen, wat de cijfers uiteindelijk niet ten goede komt. Zowel bij Aardrijkskunde als Geschiedenis is het belangrijk dat je goed leert samenvatten en daar kunnen we je bij HIP mee helpen. Om ervoor te zorgen dat onze leerlingen ook slagen voor de toetsen, kunnen we tijdens een bijles aardrijkskunde een oefentoets afnemen, zodat wij in kunnen springen op de stof die de leerling nog niet zo goed beheerst. Op deze manier verbetert een leerling zijn leervaardigheid, waardoor het leren zelf ook makkelijker wordt.

Bijles aardrijkskunde & huiswerkbegeleiding

Een focus op ‘leren’ leren bij HIP

Bij HIP kunnen leerlingen elke dag terecht voor een bijles Aardrijkskunde. Je kunt voor ons kiezen voor een les, een aantal bijlessen of huiswerkbegeleiding in combinatie met andere vakken. Omdat al onze docenten en begeleiders zelf hun vakken gehaald hebben op het VWO met minimaal een 7, zijn ze altijd in staat om elke leerling te helpen.

Wat kun je verwachten bij HIP?

Om te ontdekken wat de leervoorkeuren van onze leerlingen zijn, nemen wij in de huiswerkbegeleiding een leervoorkeurentest af, de Peperklip. Aan de hand van deze test leren we op welke manier de leerling het beste informatie kan opnemen, zodat wij onze begeleiding daarop kunnen afstemmen. Iets waar ze de rest van hun schoolcarrière profijt van hebben. Zo zorgen we ervoor dat een leerling niet alleen slaagt voor Aardrijkskunde, maar ook ontdekt hoe hij of zij zelf beter kan leren. Om te zorgen dat de bijlessen Aardrijkskunde ook echt resultaat hebben, leggen we altijd ruim van tevoren een oefentoets af, zodat er voldoende tijd is om bij te schaven op onderdelen die minder goed gaan. Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag