Versneld examen doen: 2 jaar in 1 bij HIP

Wil je versneld je examen van de middelbare school halen? Dan kan dat bij HIP met 2 jaar in 1, voor je vmbo-tl-, havo- of vwo-diploma. Daarmee ben je sneller klaar met je middelbare school en start je eerder met jouw vervolgopleiding.

Persoonlijk onderwijs

Versneld examen doen betekent niet dat je twee keer zo hard moet werken. Bij HIP werken we wel intensief, maar vooral slim. Met persoonlijk onderwijs waarin je 1-op-1 les krijgt van jouw docent en er altijd iemand is om je te helpen met je huiswerk. Want ook dat maak je op school. Bij HIP doe je dus versneld examen én heb je ook nog eens geen huiswerk thuis!

100% geslaagd!

De School van HIP is een particuliere school. Hier werken we met kleine groepen, persoonlijke aandacht van je docenten en een individuele aanpak. Je krijgt bijvoorbeeld les op een manier die bij jou past. En dat werkt goed; in de laatste jaren zijn alle leerlingen van onze middelbare scholen geslaagd voor hun eindexamen!

Maatwerk onderwijs

Onze aanpak noemen we ook wel custommade onderwijs; maatwerk dus. Wil je jouw studie versnellen of vertragen of examen doen op verschillende niveaus van vmbo-tl tot en met gymnasium? Dan kan dat. Ook kun je jouw tijd gebruiken voor extra vakken en lessen om jezelf nog verder te ontwikkelen op andere vlakken. Of je gaat dus extra snel door de laatste schooljaren heen met 2 jaar in 1.

Zo werkt 2 jaar in 1

2 jaar in 1 klinkt uitdagend, maar het is goed te doen. We helpen je namelijk op alle vlakken met onder andere:

  • 1-op-1 les met je docent, in lessen van 15 minuten, 30x per week
  • Ervaren, enthousiaste docenten die je zo begeleiden dat jij het maximale kan bereiken
  • Begeleiding bij huiswerk door mentoren en huiswerkbegeleiders
  • Examentraining, oefentoetsen in examens en gerichte voorbereiding op de examens
  • Lessen op jouw niveau 

En, onze lessen gaan altijd door. We geven hybride onderwijs; we zijn op school als het kan en online als het moet.

Eindexamen bij HIP, veel effectiever

Doordat je bij De School van HIP 1-op-1 les hebt van jouw docent, is elke les veel effectiever dan de lessen die je op een reguliere school krijgt in grote klassen van wel 30 leerlingen. In een kwartier tijd weet jouw docent je gericht de stof uit te leggen en met je door te nemen. Daarna heb jij de tijd om je huiswerk te maken of de stof te leren. En lukt iets niet of heb je extra hulp nodig? Dan zijn er mentoren en huiswerkbegeleiders die je overhoren of verder helpen.

Les en examen op jouw niveau

Bij ons kun je lessen op jouw niveau volgen. Dat betekent dat je de vakken waar je goed in bent, op bijvoorbeeld vwo-niveau doet. Heb je moeite met een paar andere vakken en heb je die niet nodig voor je vervolgopleiding? Dan volg je die bij HIP op een lager niveau. Zo haal jij je examen met het niveau dat bij jou past en dat je nodig hebt voor je volgende opleiding.

Voor wie is het versnelde examenjaar?

Op De School van HIP leer je meer dan alleen de vakken waarin eindexamen wordt gedaan. We besteden hier ook tijd en aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling. Met een persoonlijk portfolio doe je al vaardigheden op die je later echt kunt gebruiken en ontdek je jouw talenten en passies. Ben je straks extra snel klaar met de middelbare school? Dan sta je ook al extra stevig in de maatschappij.

Dit versnelde examenjaar is geschikt voor iedereen die:

  • Is blijven zitten in het examenjaar of het jaar daarvoor op vmbo-tl, havo of vwo
  • Over is gegaan naar het jaar voor het eindexamenjaar op vmbo-tl, havo of vwo; het voorexamenjaar

Persoonlijke ontwikkeling

Op De School van HIP leer je meer dan alleen de vakken waarin eindexamen wordt gedaan. We besteden hier ook tijd en aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling. Met een persoonlijk portfolio doe je al vaardigheden op die je later echt kunt gebruiken en ontdek je jouw talenten en passies. Ben je straks extra snel klaar met de middelbare school? Dan sta je ook al extra stevig in de maatschappij.

Haal ook jouw diploma in slechts 1 jaar, bij HIP

Wil jij jouw middelbare school ook versneld afronden en je diploma in maar één jaar halen? Meld je dan aan voor 2 jaar in 1 bij De School van HIP in Laren of Bilthoven. Wij staan voor je klaar en helpen je succesvol door jouw eindexamenjaar heen. Of neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

Neem contact op

Meer informatie of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag