CITO / NIO training

CITOTRAINING/ NIO-TRAINING

De meeste Nederlandse basisscholen nemen gedurende de schooljaren van leerlingen af, ook wel Centrale Eindtoetsen genoemd. Vooral de Cito-toetsen in groep 6, 7 en 8 zijn belangrijk. Aan de hand van deze uitslagen wordt namelijk bepaald welk vervolgonderwijs het beste bij de leerling past. De Cito-toets test de vaardigheden en kennis die leerlingen op de basisschool hebben opgedaan. De Citotraining van HIP zorgt ervoor dat je hier met zelfvertrouwen aan kunt beginnen. Naast Citotraining bieden wij ook NIO-training aan.

 Wat leer je zoal tijdens Citotraining?

Om te zorgen dat de Citotraining goed aansluit bij jouw persoonlijke behoeften, wordt de Citotraining bij HIP individueel gegeven. Oefenen en herhalen staan centraal bij de training; zo raak je vertrouwd met de vraagstelling van de Cito-toets. Daarbij krijg je uiteraard veel ruimte om vragen te stellen.

Tijdens de Citotraining komen de volgende zaken aan bod:

  • Het leren werken met multiple choice vragen en tijdsdruk
  • Het vergroten van je zelfvertrouwen
  • Het opsporen van eventuele kennisachterstand, waar je dan (extra) hulp bij krijgt
  • Het vertrouwd raken met de Cito-toets

 NIO-training en NIO-toets

Op sommige basisscholen doen leerlingen uit groep 8 niet de Cito-toets maar de NIO-test, de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau. De NIO-toets meet intelligentie en leervermogen. De NIO-training van HIP zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de toets begint. De NIO-toets bestaat uit een verbaal deel (synoniemen, analogieën en categorieën) en een symbolisch deel (getallen, rekenen en uitslagen). Tijdens de NIO-training bij HIP ga je in een een-op-een situatie oefenen met alle onderdelen van de test. Zo leer je om te gaan met tijdsdruk en zijn de onderdelen herkenbaar als je eenmaal de ‘echte’ toets onder ogen krijgt. Bij HIP geven we overigens niet alleen NIO-training; je kunt de NIO-toets ook bij ons doen. Deze wordt dan afgenomen door een van onze orthopedagogen.

 Meer weten over Citotraining?

Wil jij graag goed voorbereid zijn op de Cito-toets? Meld je dan vandaag nog aan voor de Citotraining bij HIP! Onze trainingen worden gegeven op verschillende vestigingen, dus er is altijd wel een HIP-locatie bij jou in de buurt te vinden.

Direct aanmelden

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag