Als je de woorden ‘bedrijf’ en ‘economie’ in één zin tegenkomt, gaat die zin vaak over geld. Laat staan als je ze in één woord tegenkomt! En inderdaad: bedrijfseconomie gaat inderdaad over geld. Namelijk over geld binnen en tussen bedrijven, maar ook over geld in jouw persoonlijke leven. Maar wat is nou het verschil tussen Bedrijfseconomie en Economie? Economie kijkt naar de samenhang tussen groepen zoals consumenten, bedrijfsleven, banken, overheid en buitenland. Bedrijfseconomie bekijkt alleen de keuzes van het individu en/of bedrijven. Naast dat dit vak je leert hoe bedrijven bezittingen en schulden inzetten om meer winst te behalen, leert het je bijvoorbeeld ook hoe het eraan toegaat als je een huis koopt. Welke verschillende bedrijfsvormen er bestaan, zoals eenmanszaak of besloten vennootschap en ga je je afvragen wat nou eigenlijk de waarde is die jouw bedrijf te bieden heeft aan de klant. In de bijlessen bij HIP kunnen we helpen met kennis van begrippen, economische berekeningen en het toepassen van de stof op actuele situaties uit het bedrijfsleven. Bij HIP kan jij er zeker van zijn dat jij zult slagen. 

Tijdens een bijles bedrijfseconomie begeleiden wij jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen er ook voor dat jij zelf de handvatten hebt om zelf beter te leren.

Leren plannen bij HIP

Bij de overgang van basis- naar middelbare school, is het krijgen van huiswerk misschien wel de grootste verandering. Op de basisschool is het huiswerk vaak minimaal. In veel gevallen kan het daardoor ook lastig zijn om het huiswerk direct goed te kunnen plannen. Er komt van alles op de leerlingen af met opdrachten, verslagen, toetsen, mondelingen, etc. Een goede planning kan er voor zorgen dat de tijd beter en effectiever besteed wordt. Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Bedrijfseconomie.

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook op school slaagt voor bedrijfseconomie, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af voor de toetsweek om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren. Indien nodig schakelen wij een docent van onze School van HIP in om nog dieper op de stof in te kunnen gaan.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

✓ Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

✓ Al het huiswerk wordt gecontroleerd

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

  Begeleiding 1 op 5

Faalangsttraining

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding of bijles, gebeurt het ook wel eens dat ondanks de goede voorbereiding toch onvoldoendes terugkomen. Dan kan het zijn dat faalangst een rol speelt. Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Sommige kinderen zijn, ondanks het feit dat ze zich goed voorbereiden, bang voor een mislukking. Vaak blijven ze hangen in hun eigen gedachten en denken: “Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out”. Faalangst komt voornamelijk voor als er een bepaalde taak moet worden uitgevoerd; dit kan gaan om een proefwerk op school of een spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag aan de leerkracht tijdens de les. Door die (vaak overweldigende) angst gaan leerlingen soms onder hun niveau presteren. In de training leren we leerlingen hoe ze kunnen omgaan met hun angst. Verschillende vaardigheden worden aangeleerd, zodat ze kunnen kiezen welke vaardigheid het beste bij hem/haar past. Er worden bijvoorbeeld oefeningen gedaan die betrekking hebben op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning) en de rol van gedachten op je gedrag.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag