Ga goed van start in de brugklas

 

Start jouw kind volgend schooljaar in de brugklas? Dat is leuk, maar ook spannend. Een nieuwe school waar alles anders gaat en op een andere manier geleerd en gewerkt wordt. Wil je jouw kind een goede start geven op de middelbare school? Kies dan voor onze korte brugklastraining. Effectief, met persoonlijke aandacht en mogelijk op al onze locaties in Nederland.

 

Waarom brugklastraining?

Op de basisschool weet je na 8 jaar precies hoe alles werkt, maar een middelbare school is echt heel erg anders. In alles! Andere vakken, nieuwe leraren, andere manier van lesgeven, huiswerk dat ergens online staat en veel meer eisen en verwachtingen. Toch is het de bedoeling dat je als leerling zo snel mogelijk goed meedraait om niet meteen al op achterstand te komen. Met een brugklastraining leren we ze in een paar trainingen al die fijne kneepjes van de middelbare school zodat ze ook daar snel hun weg vinden.

Zo werkt de brugklastraining

De brugklastraining wordt gegeven door de begeleiders van HIP, altijd 1-op-1 zodat er volop persoonlijke aandacht is en elke leerling het maximale uit de training kan halen. Deze begeleiders leren je kind het werk in te plannen: eerst per dag en later ook een week vooruit. Zo leren ze het uiteindelijk helemaal zelf te doen. Een vaardigheid die niet alleen handig is in de brugklas, maar voor altijd!

Leren leren

Tijdens de brugklastraining leert elke leerling de volgende vaardigheden:

  • Werken met Magister (of een ander systeem als dat gebruikt wordt)
  • Inplannen van het huiswerk
  • Leren leren I (hoe leer je, overhoren, werken met WRTS en Quizlet)
  • Leren leren II (mindmappen en samenvatten)
  • Leren formuleren

Wat kost een brugklastraining?

De brugklastraining bestaat uit 5 sessies van 1 uur. Deze kunnen apart als losse training gegeven worden of als onderdeel van huiswerkbegeleiding. In dat geval wordt 5 keer een uur van de huiswerkbegeleiding besteed aan het aanleren van de genoemde vaardigheden. De kosten hiervan verschillen:

  • 5x een losse training van 1 uur : € 125,00 
  • Als onderdeel van huiswerkbegeleiding : € 99,00 excl. de kosten voor huiswerkbegeleiding

De brugklastraining wordt gegeven op elke locatie van HIP. Voor vragen over de mogelijkheden van deze training bij de locatie bij jou in de buurt, kun je altijd contact met ze opnemen.

Wanneer begin je met de brugklastraining?

De brugklastraining start je het beste direct aan het begin van het nieuwe schooljaar, in september. Je kind heeft dan direct profijt van alles wat hier geleerd wordt en kan zo goed van start. Maar, is het al later in het jaar en merk je dat de overgang naar de middelbare school toch moeilijker verloopt dan verwacht? Ook dan kun je jouw kind nog aanmelden voor de brugklastraining. Het is altijd maatwerk en 1-op-1 dus we kunnen op elk moment starten. Mail of bel de locatie bij jou in de buurt en we overleggen hoe we ook jullie zo snel mogelijk goed kunnen helpen.

Maak kennis met HIP

Bij HIP maken we leren weer leuk door het onderwijs op maat aan te bieden. Hier leren kinderen op de manier die het beste bij ze past en op het niveau dat bij ze past. Zo werken we op onze particuliere scholen en in het huiswerkinstituut met locaties door heel Nederland. De brugklastraining is onderdeel van dit instituut waar ervaren en enthousiaste begeleiders de kinderen persoonlijk bijstaan. Zij leren de kinderen leren en zorgen voor de afstemming met de ouders zodat iedereen betrokken is en op de hoogte van de voortgang. Onze aanpak is namelijk individueel, maar we doen het altijd samen!

Kies ook voor een snelle start in de brugklas

Hoe sneller je kind vlot z’n weg weet te vinden op de middelbare school, hoe beter dat is voor de leerprestaties
en het zelfvertrouwen. Wij helpen je kind aan die snelle start, met de brugklastraining van HIP. Meld je nu aan,
dat kan op elk moment in het schooljaar.

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag