Betere resultaten met de HIP Lente- of Zomerschool

Wil je een achterstand wegwerken of voorkomen dat je blijft zitten of zakt? Ga dan naar de zomerschool van HIP en je staat er meteen beter voor! Hier krijg je in een korte periode intensief onderwijs, op maat gemaakt en in het vak of de vakken waar je hulp bij nodig hebt. Wil je slagen, overgaan of met een betere basis aan de slag in het volgende schooljaar? Meld je dan nu aan voor de HIP Lente- of Zomerschool!

Bij corona-achterstand

Thuisonderwijs, lessen die uitvielen en afwezig zijn door corona zelf, de afgelopen jaren waren niet makkelijk voor leerlingen. Met als gevolg dat velen een achterstand hebben opgelopen, de bekende corona-achterstand. Met de zomerschool kan deze achterstand worden ingelopen of zelfs weggewerkt. Het volgende schooljaar begin je dan meteen goed, en dat ga je terugzien in de cijfers die je dan haalt.

 

Om zittenblijven te voorkomen

Ben je bang dat je dit jaar niet overgaat? Met de lenteschool is er nog tijd om een inhaalslag te maken! We gaan met je aan de slag voor het vak waar je slecht voor staat, of de vakken die je moet ophalen. Intensief maar effectief. De HIP Lenteschool geeft je dat extra zetje waarmee je in de laatste weken nog je cijfers kunt ophalen en zittenblijven kan voorkomen.

 

Een vak bijspijkeren

Gaat het op school eigenlijk best wel oké, behalve met één vak? Dan helpt het om daar even extra aandacht aan te besteden. En ook dat kan met de lente- of zomerschool van HIP. Vertel ons met welk vak je moeite hebt en we zetten een programma voor jou op waarmee je in één of twee weken helemaal bijgespijkerd wordt. Je bent dan in september helemaal bij, beheerst de lesstof en kan betere cijfers halen. Dat is een prettige start van het nieuwe schooljaar! Wil je nu nog een extra sprint maken om dat ene vak op te halen zodat je daar niet door blijft zitten? Dan kan dat ook, met de HIP Lenteschool.

Doorstromen; van mavo naar havo of van havo naar vwo

Zit je nu op de mavo en ga je naar havo? Of stroom je door van havo naar vwo? Dan helpt de HIP Zomerschool je om in het nieuwe schooljaar meteen goed mee te kunnen. Wij zorgen ervoor dat je op hetzelfde niveau komt als waar jouw nieuwe klasgenoten al op zitten omdat zij in het vorige schooljaar die lesstof al hebben behandeld. Doorstromen naar een hoger niveau? Met de zomerschool lukt dat!

Voordelen van de HIP Lente- en Zomerschool

 • Maximaal efficiënt in korte tijd door:
  • 1-op-1 lessen
  • Persoonlijke aandacht
  • Op maat gemaakt lesprogramma
 • Bewezen methode: 100% geslaagd sinds 2019
 • Professionele begeleiding door ervaren docenten
 • Voor alle leerlingen, van elke leeftijd en elk niveau

 

Dit is de HIP Zomerschool

Op de HIP Zomerschool geven we persoonlijk en op maat gemaakt onderwijs. Met een 1-op-1 aanpak begeleidt een docent jou in het vak of in de vakken waar jij in achterloopt of hulp bij nodig hebt. Je krijgt alleen les in dat waar jij behoefte aan hebt, je bent dus geen tijd kwijt aan andere vakken of uitleg aan andere leerlingen. Alle tijd die je hier doorbrengt, wordt aan jou besteed. En die tijd valt wel mee; de zomerschool duurt één of twee weken en begint nooit voor 10 uur. Zo haal je het maximale uit de zomerschool terwijl je ook nog tijd overhoudt voor jouw vakantie.

Of kies de HIP Lenteschool

De HIP Lenteschool is eigenlijk net als de zomerschool, maar dan wat eerder in het jaar, in de meivakantie. Hierdoor is het perfect voor iedereen die nog een laatste eindsprint moet maken om over te kunnen gaan. Of om helemaal klaar te zijn voor het eindexamen. Ook de lenteschool duurt één of twee weken afhankelijk van de mogelijkheden en van jouw leervraag.

Bewezen succesvol: 100% geslaagd!

Of je nu de lenteschool of zomerschool van HIP bezoekt, je weet zeker dat je er daarna beter voorstaat. De methode van HIP is bewezen succesvol: sinds 2019 zijn alle leerlingen van onze scholen en huiswerkinstituten geslaagd! En diezelfde methode passen we toe in de lente- en zomerschool: 1-op-1, persoonlijk en op maat gemaakt. De lessen zijn afgestemd op jouw niveau en op jouw leervoorkeur. Zodat je het maximale resultaat bereikt.

 

Voor de basisschool en het voortgezet onderwijs

De HIP Lente- en Zomerschool is er voor leerlingen van de basisschool en van het voortgezet onderwijs. In welke groep je ook zit en welk niveau je op de middelbare school ook doet. Onze docenten geven individueel les, dus we passen ons altijd aan jou aan. Wil je een achterstand wegwerken, moeilijke lesstof onder de knie krijgen of voorkomen dat je blijft zitten of misschien zelfs zakt voor jouw examen? Reken dan op HIP. Wij zetten je snel weer op voorsprong!

 

Les in vakantie, tijd voor vakantie

De HIP Lente- of Zomerschool is natuurlijk wel les tijdens de vakantie. En dat is niet de verwachting die een kind heeft bij de mei- of zomervakantie. Dat begrijpen we maar al te goed en daarom zorgen we ervoor dat we het maximale eruit halen in een korte tijd. De lessen zijn individueel dus heel efficiënt. Hierdoor kunnen we de dagen kort houden en duurt de school zelf maar één of twee weken. Zo blijft er toch nog vrije tijd over en is er in de zomervakantie tijd om zelf ook weg te gaan.

Zo ziet de schooldag eruit

Een dag op de HIP Lente- of Zomerschool is dagelijks van 10.00 tot 15.15 uur:

 • 10.00 uur: de lente- of zomerschool begint. In ons online leerlingensysteem HOMi wordt iedereen ingecheckt bij binnenkomst. Per leerling ligt het programma voor die dag al uitgeprint klaar.
 • 12.15 uur: gezamenlijke lunch verzorgd door HIP. Als het kan, lunchen we buiten. Dit is op ons eigen terrein. De leerlingen blijven de hele dag onder de supervisie van HIP en mogen niet zelf weggaan. Ongeacht de leeftijd.
 • 13.00 uur: vervolg van het programma.
 • 15.15 uur: afronding van de dag. Per leerling nemen we de vorderingen door en sturen we een verslag naar de ouders.

 

Op elke HIP-locatie

De HIP Lente- en Zomerschool wordt gegeven op elke HIP-vestiging. Kijk dus snel welke locatie het dichtst bij jou in de buurt is:

Neem contact op:

Meld je aan

Voor de HIP Lente- of Zomerschool  Meld je aan

Meer weten?

Stel ons nu jouw vraag Neem contact op
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag