Huiswerkinstituut HIP Laren

Welkom

Net even dat steuntje in de rug. Of juist een pittige ondersteuning. Een goede uitleg, net zo lang tot je het werkelijk snapt. Begeleiding, coaching of gewoon ouderwets bijles. Bij Huiswerkinstituut HIP in Laren zijn we er voor leerlingen van elk niveau, van de basisschool tot de universiteit!

 

Over Huiswerkinstituut HIP Laren

Instituut HIP in Laren startte in september 2006 met huiswerkbegeleiding en bijlessen. We zijn de afgelopen achttien jaar hard gegroeid en hebben veel ervaring opgedaan. We weten precies wat scholieren nodig hebben. Ons motto ‘Met de kennis van school, met de warmte van thuis’ komt bij Instituut HIP dan ook goed van pas. Vandaar die huiselijke sfeer in het gebouw: gezellige kleuren, vrolijke lampen en hippe meubels. Een plek waar je je op je gemak voelt en waar je graag wil zijn. Als het dan toch moet, dan kan het maar beter leuk zijn, nietwaar?

 

Voor elke scholier en student de juiste begeleiding

Huiswerkinstituut HIP Laren biedt onder andere huiswerkbegeleiding, bijlessen, Citotraining en examentraining. Ook geven we remedial teaching: een-op-een, maar eveneens in groepjes in onze HIP4kids-klasjes. De groepsgewijze remedial teaching is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8, die nét dat extra zetje in de rug kunnen gebruiken of extra ondersteuning nodig hebben bij hun schoolwerk en/of huiswerk.

Is er sprake van bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie of hoogbegaafdheid? Of zijn er vermoedens? Instituut HIP biedt al het onderzoek dat nodig is. Er kan bijvoorbeeld een intelligentieonderzoek worden gedaan. HIP Diagnostiek en Advies beschikt over diverse eigen orthopedagogen met alle – en de meest actuele – expertise voor onderzoek en advies.

Ben je al student? Voor studenten van MBO tot universiteit biedt Instituut HIP in Laren studiecoaching en scriptiebegeleiding!

Ook in de zomer is HIP open met de Zomerschool!

Brugklas Kickstart

Bij de Brugklas Kickstart begeleiden we onze leerlingen intensief bij deze nieuwe fase in hun leven om ze een positieve en sterke start te kunnen laten maken en de juiste balans te vinden tussen school en vrije tijd. Iedere leerling heeft gedurende deze 8 weken een eigen mentor, een vertrouwd gezicht aan wie ze hun vragen en onzekerheden kwijt kunnen. Lees meer over de Brugklas Kickstart op de volgende pagina: Brugklas Kickstart 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag:
14.00 – 19.00 uur

Zondag:
11.00 – 15.00 uur

Meer weten over Huiswerkinstituut HIP Laren?

Instituut HIP Laren is gevestigd op een centrale plek in Laren, dicht in de buurt van middelbare scholen en basisscholen en uitstekend te bereiken per openbaar vervoer. Instituut HIP Laren is vijf dagen per week geopend, ook in schoolvakanties en op zondagen. Heb je behoefte aan begeleiding buiten de vaste openingstijden? Vraag gerust naar de mogelijkheden! Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Bekijk onze tarieven per 1 januari 2024 Klik hier

Aanmelden

Vul ons aanmeldformulier in Aanmelden

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Laren

Plein 1945 (nr. 27)
1251 MA Laren
Telefoon: 035-3031386
E-mail: laren@hip.nl

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag