De Visie van HIP

Leren weer leuk maken!

Wij willen je graag helpen leren op de manier die het beste bij je past. Daarom maken alle HIP-leerlingen op zowel onze scholen als de instituten de Peperklip. Dat is een tool, ontwikkeld door HIP, waarmee je kunt bepalen wat jouw leervoorkeur is.

Samenwerken is voor HIP één van de belangrijkste vaardigheden die wij op school willen aanleren. Door niet in leerjaren, maar in niveaus te werken, krijgen wij een diverse groep met leerlingen die van elkaar kunnen leren en hun eigen talenten optimaal kunnen benutten. Wij geloven dat elke leerling een individuele leerplan nodig heeft. Dat betekent dat het ene vak versneld kan worden gehaald, waardoor er meer tijd en begeleiding vrijkomt voor vakken waar een leerling meer moeite mee heeft. Op deze manier kunnen we op een gestructureerde wijze resultaat en groei bereiken. Hierdoor kunnen leerlingen een passende studiekeuze maken vanuit eigen sterktes, interesses en ambities. Voor elke leerling wordt gekeken op welke wijze de leerling het liefste leert. Met deze voorkeuren wordt rekening gehouden bij het leerproces. Zo zorgen we er altijd voor dat al onze leerlingen slagen voor hun eindexamen.

WAAR STAAT DE SCHOOL VAN HIP VOOR?

 • Onderwijs van vmbo tl t/m gymnasium en van brugklas t/m eindexamen.
 • Een eigen leerplan voor elke leerling.
 • Onderwijs door middel van theorie en toepassing in de praktijk.
 • werkruimtes met kleine groepen.
 • Individuele lessen en instructies, aangevuld met groepslessen.
 • Eindexamen op je eigen moment en op je eigen niveau.
 • Begeleiding op maat.
 • Doel- en resultaatgericht onderwijs.

Particuliere school van HIP

Als leerling van HIP krijg je de vrijheid om je eigen keuzes te maken. Wij begeleiden je bij alle facetten van het onderwijs, daarbij houden wij rekening met jouw leervoorkeuren. Zo kan jij jouw talenten ontwikkelen op je eigen tempo en naar eigen inzicht.

Het onderwijs gaat uit van de gemiddelde leerling. Bij HIP bestaat de gemiddelde leerling niet. Omdat elke leerling zijn eigen leerbehoefte, werktempo en niveau heeft, wordt er individueel lesgegeven. Zo haalt jouw kind het beste uit zichzelf.

Naast docenten en huiswerkbegeleiders, hebben wij specialisten in dienst zoals orthopedagogen, hoogbegaafdheidsspecialisten en kunnen wij scholen bijstaan op het gebied van remedial teaching en interim begeleiding of andere leerproblemen bij kinderen.

Bijles & huiswerkbegeleiding

Goede schoolprestaties vragen vaak om net wat meer aandacht. Voor leerlingen en studenten is het belangrijk dat zij zelf wegwijs worden in hun schoolwerk. Daarom leggen wij bij HIP altijd de focus op het leren ‘leren’. Met gebruik van onze Peperklip-test ontdekken we de leervoorkeuren van elke leerling, zodat wij hier tijdens onze begeleiding en bijlessen rekening mee kunnen houden. Daarbij vinden wat dat zowel de ouders als de school betrokken moeten worden bij het leerproces om te zorgen voor de beste schoolprestaties.

Bijles & Huiswerkbegeleiding

Tarieven

Lees meer over de tarieven voor onze bijlessen en particulier onderwijs. Onze tarieven

Neem contact op!

Wil je meer weten over HIP of een dagje sfeer komen proeven? Neem dan contact op met HIP. Contact opnemen

Brochure

Meer weten over HIP? Download dan onze brochure. Download hier de brochure

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag