Omdat je leren kunt leren

Heeft jouw kind moeite met het huiswerk? Met het leren, alles plannen en het maken van opdrachten? Dat kan veel stress opleveren en vooral een achterstand veroorzaken. Met huiswerkbegeleiding bij HIP leren we leerlingen leren en plannen zodat ze het uiteindelijk zelfstandig kunnen doen. Wil je ook dat jouw kind leren (weer) leuk gaat vinden en betere prestaties op school kan halen? Kies dan ook voor huiswerkbegeleiding van HIP!

 

 

Leervoorkeuren

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier maar wat het beste werkt voor jouw kind, moeten ze meestal zelf uitzoeken. Bij HIP hoeft dat niet, wij helpen ze hun leervoorkeuren te ontdekken. Met een tool, de Peperklip, onderzoeken we welke manier van leren het beste bij jouw kind past. En daar houden we rekening mee bij de huiswerkbegeleiding. Omdat het leren dan ineens veel beter gaat en makkelijker wordt. 

De voordelen van huiswerkinstituut HIP

  • Veel persoonlijke aandacht met 1 huiswerkbegeleider per 5 leerlingen
  • Ruime openingstijden, ook op zondag en in vakanties
  • Online planningsysteem voor huiswerk en toetsen
  • Focus op leren leren
  • Uitgebreide database met oefentoetsen en examens
  • Korte lijnen met ouders en school
  • Directe koppeling met Magister, SomToday en meer

Dit is HIP

Leren wordt weer leuk bij HIP. Hier leren kinderen op de manier en op het niveau dat bij ze past. Dit is de aanpak van onze particuliere scholen en van ons huiswerkinstituut met locaties door heel Nederland. Met betrokken en ervaren docenten, mentoren en begeleiders bieden we altijd persoonlijke aandacht en garanderen we een custommade aanpak zodat elk kind het beste uit zichzelf kan halen.

Zo werkt huiswerkbegeleiding bij HIP

Op de afgesproken dagen komt de leerling bij de HIP-locatie voor de huiswerkbegeleiding. Eenmaal binnen meldt hij of zij zich bij de vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen ze de planning van de dag door en bepalen wat er gedaan moet worden. Die planning staat in ons online planningsysteem en kan per dag uitgedraaid worden. Vervolgens wordt de telefoon ingeleverd en gaat de leerling aan het werk in een stilteruimte met surveillant waar alles aanwezig is zoals een laptop, woordenboek, BiNaS en andere hulpmiddelen.

 

Heeft de leerling een vraag of is een taak afgerond? Dan geven ze dit aan in een online aanvragenlijst. De begeleider kan dan direct daarop reageren en kan ook helpen met bijvoorbeeld overhoren. Is het huiswerk voor die dag gedaan, is alles geleerd en zijn er geen vragen meer? Dan checkt de leerling uit bij de vestigingsmanager of hoofdbegeleider. De leerling kan dan naar huis, zonder huiswerk want alles is al gedaan bij HIP.

Toetsen goed voorbereid

Komt er een toets aan op school? Dan is er eerst een oefentoets bij HIP. Zo checken we of de stof echt goed beheerst wordt. Is dat niet het geval, dan is er nog genoeg tijd om een tandje bij te zetten. De oefentoets plannen we namelijk ruim op tijd in.

Direct linkje met Magister, SomToday en andere systemen

De middelbare school draait op Magister, SomToday of andere systemen zoals It’s Learning. Het online planningsysteem waar wij mee werken, HOMi, is met al die systemen gekoppeld. Huiswerk, toetsen en andere relevante informatie die docenten in het systeem van de leerling zetten, wordt dus direct geüpload in HOMi. En wordt er een systeem gebruikt dat toch niet aan HOMi gekoppeld is, dan zetten de begeleiders handmatig alle benodigde informatie over.

Altijd op de hoogte

In HOMi, ons online planningsysteem, houden we alles bij en zorgen we dat iedereen geïnformeerd is. Hierin staan de huiswerkplanningen, de cijfers en de beoordelingen van HIP en de begeleiders. Het huiswerk wordt afgetekend in HOMi en als er aandachtspunten zijn, worden die daar ook in vermeld. Ouders en leerlingen hebben toegang tot HOMi zodat we allemaal constant op de hoogte zijn van de voortgang en de stand van zaken.

Goede prestaties gegarandeerd

Het huiswerkinstituut van HIP is altijd open; ook op zondag en tijdens vakanties. Hier staat een vast team klaar voor de leerlingen om ze te begeleiden, ondersteunen en te motiveren. Met dit team, een gevarieerde groep huiswerkbegeleiders met elk een eigen specialisme, is er altijd voldoende kennis en kunde aanwezig voor elke leerling. Deze begeleiders zijn zelf heel ervaren in de begeleiding van middelbare scholieren, van brugklasser tot eindexamenleerling en hebben zelf het vwo afgerond met gemiddeld een 7 of hoger. Zo staan we garant voor de goede prestaties van elke leerling bij ons huiswerkinstituut.

Flexibel in dagen

Huiswerkbegeleiding bij HIP wordt gegeven op al onze locaties voor middelbare scholieren van het vmbo-tl, havo en vwo. Deze begeleiding is al mogelijk vanaf 2 dagen per week. Begin je met meer dagen en gaat het gaandeweg steeds beter? Dan kun je de dagen ook rustig aan afbouwen zodat je kind stap-voor-stap went aan het zelfstandig plannen, maken en leren van het huiswerk. Inschrijven kan op elk moment gedurende het schooljaar. Wil je hier meer over weten? Vraag het gerust bij de locatie bij jou in de buurt.

Brugklas of eindexamen?

Begin jij net aan de middelbare of ga je die hopelijk binnenkort afsluiten? Ook dan kun je bij ons terecht; voor een vliegende start met brugklastraining of een succesvolle afsluiting met examentraining:

Leer ook leren en plannen, met huiswerkbegeleiding van HIP

Met huiswerkbegeleiding van HIP krijgt elke leerling een stevige basis voor alle school- en studiejaren die nog volgen. Wij leren ze leren en plannen zodat ze betere resultaten halen, nu en later. Wil je dat ook voor jouw kind? Meld je dan nu aan voor huiswerkbegeleiding op de locatie bij jou in de buurt.

Neem contact op

Meer informatie of aanmelden? Contact Huiswerkinstituut

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag