Wist je dat wereldwijd ongeveer 23 miljoen mensen Nederlands als moedertaal hebben? Behalve in Nederland, spreekt men Nederlands in Vlaanderen, Suriname, Curaçao, St. Maarten en Aruba. Net zoals Engels en Wiskunde is Nederlands een kernvak en behoort het daarmee tot één van de belangrijkste vakken op de middelbare school. Nederlands draagt bij aan je algemene ontwikkeling. Het is belangrijk om je Nederlands goed te ontwikkelen, voor zowel school als op de toekomstige arbeidsmarkt. Maar Nederlands is meer dan alleen zinsontleding en d’s en t’s. Met ons grote bestand aan oefenmateriaal kunnen we je stap voor stap helpen. Van begrijpend lezen tot het schrijven van een betoog. Alleen je boekenlijst zul je voor eigen rekening moeten nemen.Tijdens een bijles Nederlands begeleiden wij jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen er ook voor dat jij zelf de handvatten hebt om zelf beter te leren.

Bijles Nederlands & huiswerkbegeleiding

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook tijdens de toetsen en examens goede cijfers haalt, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

Al het huiswerk wordt gecontroleerd

Geopend op zondag en tijdens vakanties

Regelmatig contact met ouders en school. 

Begeleiding 1 op 5

Een dag bij HIP

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding checkt hij of zij zich in bij onze vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen zij de huiswerkplanning door en stellen ze prioriteiten. De leerling levert zijn of haar telefoon in en gaat aan de slag. Zodra een leerling een vraag heeft over bijvoorbeeld Nederlands, dan kunnen onze begeleiders direct bijspringen. Elke dag is er een begeleider voor zowel de Alpha als de Beta vakken aanwezig. Al het huiswerk, de beoordeling en eventuele aandachtspunten worden vermeld in HoMi. 

Checkt een leerling uit aan het eind van de dag? Dan kan hij of zij zorgeloos naar huis. Het meeste schoolwerk is dan afgerond. 

Een focus op ‘leren’ leren bij HIP

Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Nederlands. Vind je het lastig om overzicht te houden over je huiswerk en schoolopdrachten, waardoor je proefwerken, toetsen, tentamens en examens niet goed kunt voorbereiden? Of worstel jij met leerproblemen als dyslexie, concentratieproblemen, geheugenproblemen of faalangst? HIP heeft ook een eigen Diagnostiek en Advies met ervaren orthopedagogen die we in kunnen zetten waar nodig.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag