Zo ontdek je jouw leertalent

Ieder kind is anders, en ieder kind leert dus ook anders! Wij houden daar rekening mee door ze de leerstof aan
te bieden op een manier die het beste past bij zijn of haar leervoorkeur. Wat die leervoorkeur is, ontdekken we
met de Peperklip; een unieke tool om het leertalent van elke leerling afzonderlijk te bepalen. En bovendien een
heel handige tool, want zo leer je als leerling zelf ook hoe je het beste kunt leren!

Bekijk hier de demo!

Dankzij Peperklip wordt leren weer leuk

Bij HIP wordt leren weer leuk zeggen we altijd. En dat is ook echt zo. Wij zorgen er namelijk voor dat elk kind bij ons kan leren op de manier die voor hem of haar het beste is. Want iedereen heeft een leertalent, de kunst is alleen om dat leertalent te ontdekken. En dat doen we dus met de Peperklip. Een onderzoekstool die na zo’n 60 vragen inzicht geeft in de leervoorkeuren van elk kind apart.

 

Voor leerlingen, docenten en huiswerkbegeleiders

Elke leerling die bij HIP naar school gaat of naar een huiswerkinstituut, vult de Peperklip in. De uitkomst is een overzichtelijke diagram met scores waardoor direct duidelijk wordt op welke manier elke leerling het beste kan leren. Die informatie delen we ook met de docenten of huiswerkbegeleiders. Zodat zij weten hoe ze het beste de les kunnen aanbieden of met het huiswerk echt effectief kunnen helpen.

 

Ontwikkeld voor HIP

De Peperklip is een tool speciaal ontwikkeld voor HIP, geschreven en ontworpen door een deskundig team van onderwijsspecialisten en orthopedagogen. Het brengt de leervoorkeuren van elke leerling duidelijk in kaart. Daarvoor worden de volgende facetten getest:

  • Tekstueel
  • Visueel
  • Auditief
  • Planning
  • Samen leren
  • Beweging

 

Zo werkt de Peperklip

Na het invullen van de test, geeft het resultaat van de Peperklip duidelijk aan op welke wijze een leerling het beste kan leren. Moet de informatie bijvoorbeeld tekstueel, visueel of auditief aangeboden worden? En heeft de leerling veel of weinig behoefte aan beweging? Is er hulp nodig bij het aanbrengen van structuur en in welke mate heeft de leerling dat nodig? En heeft de leerling juist wel of geen behoefte aan samen leren? Het individuele leertalent wordt met de Peperklip zo direct duidelijk en kan meteen toegepast worden.

 

Persoonlijk advies

Naast het diagram krijgt de leerling ook een persoonlijk advies. Daarin wordt uitgelegd wat de leertalenten zijn en hoe hiermee omgegaan kan worden. Gedurende de lessen of uren van huiswerkbegeleiding wordt de stof volgens die betreffende leervoorkeur aangeboden. Zo leert elk kind bij HIP gaandeweg steeds beter leren en kan het die aanpak ook later zelf goed toepassen!

 

Leer je talent gebruiken

Met Peperklip ontdek je niet alleen jouw leertalent, je leert het ook gebruiken! Een waardevolle les want zo wordt leren niet alleen bij HIP leuk, je hebt er altijd en overal heel veel aan! De Peperklip wordt je aangeboden als je je aanmeldt voor de HIP Basisschool, HIP Middelbare school of voor een van de HIP Huiswerkinstituten. 

Neem contact op

Meer weten of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties

#HIPHELPT

Met de inzichten die de Peperklip geeft, kunnen we meteen aan de slag. Dat vind ik voor kinderen die bij ons op huiswerkbegeleiding zitten het belangrijkste voordeel: ze krijgen niet alleen inzicht in hun leertalent, maar gaan dat ook meteen gebruiken. Het voordeel voor ons als begeleiders is dat we ieder kind op hun individuele talent kunnen aanspreken; de Peperklip maakt begeleiding op maat heel concreet.

Anna Roelofsz (Voormalig locatiedirecteur), HIP Utrecht-Oost
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag