1-op-1 les, 100% succes

Je toekomst lijkt misschien nog ver weg, maar die begint al hier, bij HIP! De coolste school van Nederland waar je jouw talenten ontdekt en je in kleine klassen op jouw niveau les krijgt. HIP is een particuliere middelbare school in Laren en Bilthoven waar we leren weer leuk maken. Met persoonlijke aandacht helpen we je in je studie en met je ontwikkeling. Zo haal jij je diploma in de vakken die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Door deze individuele aanpak en custommade onderwijs zijn de laatste jaren alle leerlingen geslaagd voor hun eindexamen. Daar zijn wij natuurlijk trots op!

Futureproof en custommade onderwijs

Bij HIP krijg je futureproof, individueel onderwijs. Futureproof omdat we kijken naar wat je in de maatschappij van nu echt nodig hebt. Maar ook individueel omdat we ons onderwijs afstemmen op jouw niveau. Je hebt hier niet een standaard rooster maar een eigen leerplan. Dan volg je bijvoorbeeld wiskunde op havoniveau en Frans op dat van vmbo-tl. En zijn er vakken die je moeilijk vindt, maar die je straks niet bij je vervolgstudie nodig hebt? Dan volg je die op een lager niveau. Dat is nou typisch onze custommade aanpak, best hip toch?

 

Je blijft nooit zitten op HIP

Ook heel hip is het dat je bij ons geen leerjaren hebt. Je volgt de vakken op jouw niveau. Dat is wel zo prettig als je sommige stof wat lastig vindt. Maar ook heel fijn als je snel door alle stof heengaat. En een groot voordeel is dat je op de middelbare school van HIP niet kunt blijven zitten. In het nieuwe leerjaar ga je gewoon verder waar je gebleven bent.

 

Een heel team op school, voor jou

Bij HIP staat een heel team voor je klaar. Docenten natuurlijk, maar ook mentoren en huiswerkbegeleiders. De docent geeft jou 1-op-1 instructie in blokken van 15 minuten en doet dat op de manier die het beste bij jou past. Leervoorkeuren noemen we dat. Daarna ga je zelf aan de slag met je huiswerk, maar ook dat doe je niet alleen. Je mentor begeleidt je daarin en loop je toch vast? Dan helpt de huiswerkbegeleider je verder, ook met bijvoorbeeld overhoren of nakijken. Per vestiging zijn er orthopedagogen en hoogbegaafdheidsspecialisten die we inschakelen als dat nodig is. Een heel team dus maar iedereen weet precies waar je staat en wat je nodig hebt door het online planningssysteem HOMi waarmee we ook je ouders dagelijks bijpraten. Het is dan wel individueel onderwijs, maar we laten je nooit alleen!

begeleiding scholieren

Certificaten nodig? Of versneld examen doen?

Heb je voor een vak een hoger cijfer nodig, of een ander vak voor je vervolgopleiding? Of heb je niet alle vakken gehaald met je examen? Dan kom je naar HIP en haal je via deelcertificaten alsnog je volledige diploma. Met extra aandacht en begeleiding zorgen we dat jij je doelen bereikt. Ook kun je bij ons versneld examen doen door bijvoorbeeld 2 jaar in 1 te doen. En heb je wat meer tijd nodig? Dan vertraag je juist iets in sommige vakken. Bij HIP volg je de lessen en doe je examen op jouw niveau, en in jouw tempo.

Een dag op de middelbare school van HIP

Bij HIP start de dag om negen uur met een dagopening waarna je aan je instructie begint. Dat zijn korte lessen van 15 minuten, 1-op-1 met je docent. Je kunt ook meerdere lessen koppelen als je dat prettig vindt. Na de uitleg ga je zelf aan de slag in de stilteruimte waar je met je medeleerlingen zit. Daar vind je ook je mentor die er voor jou en maximaal 14 anderen is. Loop je vast of heb je vragen? Dan ga je even naar een andere ruimte met je huiswerkbegeleider. ’s Middags heb je tijd voor je huiswerk of volg je groepslessen. Als je om drie uur klaar bent, ben je ook echt klaar. Je huiswerk is af zodat je alle tijd hebt voor je hobby’s en sport. Behalve op dinsdag en donderdag, dan gaan we door tot vier uur met bijzondere workshops zoals een vreemde taal, kookles in het Engels, robotica, blockchain, zelfstandig ondernemen en nog veel meer. 

Hybride school: het onderwijs bij HIP gaat altijd door

Wij geven altijd les; op school als het kan en online als het moet. We zijn een hybride middelbare school en werken met HIP Online, ons eigen platform dat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs. Zo zullen onze leerlingen nooit lessen missen of een achterstand oplopen.

 

Particuliere middelbare school: oprecht onderwijs op maat

HIP is een particuliere middelbare school. Daardoor kunnen we in kleine groepen lesgeven en hebben we volop mogelijkheden om elk kind persoonlijke aandacht te geven en te begeleiden op de manier die het beste bij hem of haar past. Onze aandacht is oprecht en het onderwijs echt persoonlijk. We ontzorgen de ouders en zorgen voor de kinderen, educatief maar zeker ook op sociaal-emotioneel vlak. Omdat we geloven dat alleen dan een kind zich echt kan ontwikkelen, zijn of haar talenten zal ontdekken en uitgroeit tot de persoon die hij of zij kan worden. Daarvoor krijgt elke leerling bij ons een eigen aanpak:

Persoonlijk onderwijs

Jort droomt over zijn toekomst en wij spelen daarop in. Met stages en workshops waarin sprekers langskomen of ze een bedrijf bezoeken. Ook maken ze hun eigen portfolio, zo krijgt Jort een steeds beter beeld van zijn toekomst, passie en talenten.

Leervoorkeur

Met individuele instructie krijgt elke leerling de uitleg op de manier die het beste past. Zoals ook Nout. Hij kan al zijn vragen kwijt bij zijn docent, volgt elk vak op zijn tempo en hoeft niet op klasgenoten te wachten. Zo kan Nout bij HIP maximaal leren en ontwikkelen.

Eigen leerlijn

Elk kind is anders, daarom heeft elke leerling bij HIP een eigen leerlijn. Felix bijvoorbeeld volgt elk vak op zijn eigen niveau, in zijn tempo. Zo heeft hij nu al voor twee vakken een deelcertificaat behaald en doet hij dit jaar examen in de rest.

Groep 9: als de middelbare school nog even een stap te ver is

Soms ben je qua leerstof al klaar voor de middelbare school, maar sociaal-emotioneel nog niet. Of juist andersom; is het hoog tijd om naar de middelbare te gaan maar lukt dat niet vanwege een leerachterstand. Voor die kinderen hebben we Groep 9. Een soort tussenjaar waar ze de nodige kennis en vaardigheden opdoen en meer zelfvertrouwen krijgen. Doe je Groep 9 bij HIP? Dan begin je de middelbare school met een voorsprong!

10-14 onderwijs: meer tijd of meer uitdaging

Heb je nog extra hulp nodig bij het leren of plannen? Is jouw schooladvies eigenlijk een jaar te vroeg? Of kun je niet wachten om naar de middelbare te gaan? Dan kies je voor HIP 10-14: onderwijs voor 10 t/m 14-jarigen. Persoonlijk onderwijs, dus in jouw tempo en op jouw niveau. Hier heb je meer tijd voordat je een schooladvies krijgt of kun je al veel eerder de vakken van de middelbare school volgen en meer uitdagende lessen krijgen. Net wat jij nodig hebt, met onderwijs op maat bij HIP.

Start jouw toekomst op de particuliere middelbare school HIP!

Leren waar jij interesse in hebt? En ontdekken wat jij goed kan en later wil? Dat doe je bij HIP, de middelbare school waar jouw toekomst begint. Ontdek zelf hoe leuk leren weer kan zijn en kom een dagje meelopen op onze school!

Krijg een rondleiding van Zahra door onze School in Bilthoven!

 

Locaties

   Brochure

   Meer informatie over onze middelbare school? Download hier de brochure

   Onze tarieven

   Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

   Contact opnemen

   Neem contact op met HIP Contact

   Algemene voorwaarden

   Bekijk hier onze algemene voorwaarden Klik hier voor de Algemene Voorwaarden

   Ons schoolplan

   Bekijk het schoolplan van De School van HIP Klik hier voor het Schoolplan
   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag