De coolste school van Nederland!

De beste versie van jezelf, dat word je natuurlijk op de coolste school van Nederland! En dat is HIP, een particuliere basisschool die past bij de tijd van nu en die kijkt naar de talenten en interesses van elk kind afzonderlijk. Met een persoonlijke aanpak en in kleine groepen geven we custommade onderwijs: iedereen leert per schoolvak op zijn of haar eigen tempo en niveau. Een individuele benadering dus, maar dat doen we wel met elkaar. Zo maken we bij HIP leren weer leuk. En dat zien we terug, in de resultaten van al onze leerlingen en de goedkeuring van de onderwijsinspectie.

Nu ook in Laren!

Vanaf schooljaar ‘22/’23 is er ook een particuliere basisschool in Laren. Voor kinderen vanaf groep 3. Hier krijgen ze in kleine klassen veel persoonlijke aandacht en geven we les in de leerstijl die past bij het kind zelf. Maatwerk dus en excellent onderwijs met daarbij veel extra mogelijkheden zoals tweetalig onderwijs, les in andere talen en nieuwe vakken zoals Robotica en veel aandacht voor creativiteit.

Bij HIP valt elk kind op en valt niemand uit. Kies jij ook HIP voor jouw kind? Meld je dan nu aan voor het komende schooljaar! Of neem contact op voor meer informatie.

Futureproof onderwijs

HIP biedt futureproof onderwijs. Hier ontwikkelen kinderen hun talenten en competenties op een manier die het beste bij ze past en die aansluit bij de huidige maatschappij. Dat vergt veel aandacht en een persoonlijke aanpak, maar die geven we ook. HIP is namelijk een particuliere basisschool waardoor we kleine klassen kunnen maken met per groep een groepsleerkracht én een plusleerkracht. Zo wordt elk kind begeleid in zijn of haar leerproces, met eigen projecten, leerdoelen en persoonlijke doelen. 

Ontdek de wereld en je talenten

Bij HIP kan een kind gewoon kind zijn. Spelen en vriendschappen sluiten, horen ook bij leren en opgroeien. En daar krijgen ze bij ons alle kansen voor. Natuurlijk met buitenspelen maar ook met bewegingsonderwijs, projecten, creatieve ateliers en thematisch onderwijs. En dat is serious fun! Op onze unieke manier leren de kinderen veel over natuur, techniek, geschiedenis en meer. We gaan daarvoor op onderzoek, nodigen professionals uit, bezoeken musea, een park, gaan koken of sporten. Spelenderwijs leren ze en maken ze kennis met de wereld om ons heen. Zodat ze ook hun eigen talenten en passies ontdekken.

Hybride school: het onderwijs bij HIP gaat altijd door

School is om zoveel redenen belangrijk, daarom gaat bij HIP het onderwijs ook altijd door. Wij zijn een hybride school waar we live onderwijs kunnen combineren met online lessen. Dat doen we met HIP Online, ons eigen platform dat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs.

 

Custommade onderwijs

Les volgen op het niveau dat bij je past, dat is ons custommade onderwijs. We volgen de individuele leerlijn en stemmen het lesaanbod daarop af. Is spelling op niveau groep 4 en rekenen op dat van groep 7? Dan geven we die lessen op dat niveau. Ook als dat het niveau van de middelbare school is. Want waarom zou je wachten als je al zover bent? Bij HIP stimuleren we elk kind om het beste uit zichzelf te halen.

 

Een dag op de basisschool van HIP

We starten de dag om kwart voor negen met een dagopening, vaak samen met de leerlingen van onze middelbare school. Vervolgens begin je in je eigen instructiegroepje met een leerkracht óf een plusleerkracht. Dat groepje is klein, met maximaal vier andere leerlingen. Halverwege de ochtend is er pauze waarin je lekker naar het pannaveldje gaat of de grote trampoline. Daarna ga je verder met jouw groepje of je werkt aan een project, je weektaak of je hebt coaching. In de middag is er tijd voor gym, beeldende vorming, projecten of een thema. Tot kwart over twee ben je bij ons op school. De dag is voorbijgevlogen en je hebt weer veel geleerd, over de wereld en jezelf.

Ouders over HIP

Particuliere basisschool: oprecht onderwijs op maat

Dat HIP een particuliere basisschool is, heeft veel voordelen. Zoals de kleine klassen, de persoonlijke aandacht en vooral dat elk kind kan leren volgens zijn of haar eigen leerlijn. Met echte aandacht en oprechte interesse in de kinderen, leren we ze te leren. Maar vooral helpen we ze hun persoonlijke talent te ontdekken en te ontwikkelen. Ieder kind verdient z’n eigen benadering, en dat is precies wat wij ze geven:

Persoonlijk onderwijs

Elke dag krijgt Isabel per vak instructies met een klein groepje klasgenootjes. Die instructies zijn afgestemd op haar niveau en tempo. Haar coach is er om Isabel te helpen bij het opzetten en uitvoeren van haar projecten en het behalen van haar persoonlijke doelen. Dat is de persoonlijke aandacht en custommade onderwijs bij HIP.

Leervoorkeuren

Thijs leert het liefst op een visuele en auditieve manier en heeft structuur en beweging nodig. Dat kwam uit de Peperklip die per leerling de leervoorkeuren in kaart brengt. Daarom helpen we hem door ook te leren via kleuren, afbeeldingen, schema’s en mindmaps. Met duidelijke weektaken heeft Thijs nu structuur en ruimte om te bewegen in de klas.

Eigen leerlijn

Elk kind heeft een eigen leerlijn. Zoals Ralph die graag wordt uitgedaagd en sommige vakken al op een hoger niveau volgt. Dat kan bij HIP waar we iedereen de stof aanbieden op het niveau dat bij hem of haar past. Met een individuele invulling stimuleren we zo de ontwikkeling van Ralph, en die van elke andere leerling bij HIP.

Groep 9; een tussenjaar voor basisschoolleerlingen

Ga je naar de middelbare school, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Of wil je een hoger schooladvies dan je hebt gekregen? Kies dan voor Groep 9 bij HIP. De plek voor kinderen met leerachterstand of die sociaal-emotioneel nog niet klaar zijn voor de volgende stap. In Groep 9 doe je meer kennis en vaardigheden op en krijg je meer zelfvertrouwen. Zodat je de middelbare school daarna met een voorsprong begint!

Ontdek Groep 9

10-14 onderwijs: meer tijd of meer uitdaging

Heb je na de basisschool nog meer tijd nodig voordat je aan het voortgezet onderwijs begint? Of ben je in groep 7 of 8 allang klaar om naar de middelbare te gaan? Dan is er HIP 10-14: onderwijs voor 10 t/m 14-jarigen. Custommade dus in hun eigen tempo en op hun eigen niveau. Zo krijgen ze meer tijd voor het definitieve schooladvies of juist eerder meer uitdaging in de vakken en lesstof.

Laat leren weer leuk zijn, ontdek de basisschool van HIP!

Bij HIP zorgen we dat school een veilige plek is, waar je gezien wordt en met plezier naartoe gaat. Hier is leren een avontuur en mag je fouten maken. Ontdek zelf hoe leren weer leuk kan zijn en kom eens een dagje sfeer proeven op onze basisschool!

Locaties

   Brochure

   Meer informatie over onze basisschool? Download hier de brochure

   Tarieven

   Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

   Contact opnemen

   Neem contact op met HIP Contact
   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag