Groep 9: een tussenjaar na de basisschool

Zit je in groep 8 maar ben je eigenlijk nog niet toe aan de middelbare school? Of wil je een hoger schooladvies? Dan ga je naar Groep 9 bij De School van HIP. Hier krijg je meer zelfvertrouwen, meer kennis en meer vaardigheden. Zodat je straks de middelbare school met een flinke voorsprong start!

Klaar voor het VO met HIP

Groep 9 is een tussenjaar voor leerlingen van de basisschool voor wie het voorgezet onderwijs (VO) nog een stap te ver is. Of dat nu komt door een leerachterstand, omdat het sociaal-emotioneel nog niet lukt of dat een hoger schooladvies gewenst is, voor ons maakt het niet uit. We helpen elke leerling persoonlijk verder en stomen ze klaar voor een vliegende start op het VO!

Persoonlijke ontwikkeling

De School van HIP is een particuliere school. Hier werken we met een persoonlijke aanpak waar elk kind op zijn of haar niveau en op de manier die het beste bij hem of haar past, les krijgt. Maar naast de gewone lessen kunnen ze bij ons ook ontdekken waar ze goed in zijn en wat hun passie is. Die persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal!

Zo werkt Groep 9 bij HIP

In Groep 9 werk je aan jouw doelen. Dit bespreken we eerst met jou, je ouders en de docent. Dan stellen we een persoonlijk plan op hoe jij die doelen bereikt. Dit is de basis voor de persoonlijke aanpak in de lessen. Daar volg je namelijk op hoofdlijnen de vakken, maar we zoomen in op de onderwerpen waar dat voor jou nodig is. Omdat je bijvoorbeeld voor een bepaald vak nog extra uitleg nodig hebt. Of juist meer uitgedaagd wil worden. Om je daarbij te helpen, is er elke ochtend een plusleerkracht aanwezig. Samen met de juf of meester helpt die de leerlingen om hun persoonlijke doelstellingen te behalen. In de middag werken we aan projecten en gaan thematisch aan de slag met de wereldoriëntatievakken.

Voor wie is een tussenjaar?

Een tussenjaar overbrugt de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Dit is handig als je:

  • Een leerachterstand hebt
  • Een hoger schooladvies wil dan je hebt gekregen
  • Sociaal-emotioneel nog niet klaar bent om naar het VO te gaan

Met een tussenjaar in Groep 9 heb je een jaartje extra de tijd om je kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Zodat je straks naar de havo kan, of naar het vwo en het daar ook goed kan doen.

Dit levert Groep 9 op

Het tussenjaar geeft elk kind meer zekerheid, meer kennis en meer vaardigheden. Zo’n voorbereiding op de middelbare school kan voorkomen dat kinderen daar te veel op hun tenen moeten lopen of zelfs blijven zitten. Ook hebben ze zichzelf in dit jaar veel beter leren kennen, weten ze waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. Met Groep 9 hebben ze een stap in hun persoonlijke ontwikkeling gezet die voor altijd waardevol zal zijn.

Na Groep 9

Na Groep 9 kun je door naar de middelbare school in het reguliere onderwijs, of je gaat naar de middelbare school van HIP. Dan werk je door op het niveau en de manier die bij jou past, zodat je bijvoorbeeld wel wiskunde op vwo-niveau doet maar een vak waar je minder goed in bent, op het niveau van havo.

Ontdek zelf Groep 9 bij HIP, kom eens langs!

Wil je weten of een tussenjaar in Groep 9 iets voor jou is? Kom dan eens langs. We hebben Groep 9 op de HIP-vestigingen in Laren en in Bilthoven. Je kunt altijd contact met ze opnemen, we vertellen je graag meer.

Neem contact op

Meer informatie of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag