Huiswerkinstituut HIP Hilversum

Welkom

INSTITUUT HIP HILVERSUM

Welkom bij Instituut HIP Hilversum! In een prachtig, ruim en licht pand op de Steijnlaan begeleiden wij leerlingen van de basisschool tot de universiteit. Het motto van HIP – ‘met de kennis van school en de warmte van thuis’ komt in de huiselijke omgeving van onze locatie goed tot uiting! We zijn uitermate betrokken bij onze leerlingen en studenten. We bespreken de schoolresultaten, nemen de planning door en helpen waar mogelijk.

 

Handvatten voor de toekomst

In ons pand zijn, naast een ruimtelijk en licht stiltelokaal voor de huiswerkbegeleiding, verschillende ruimtes waar de bijlessen en trainingen gegeven worden. Hier krijgen ook de leerlingen tijdens de huiswerkbegeleiding extra uitleg en worden ze overhoord. Wij leggen bij HIP Hilversum veel nadruk op het leren leren en het leren plannen. Voor veel middelbare scholieren en studenten blijkt daar vaak het probleem te liggen. Wij geven handvatten zodat ze het in de toekomst zelfstandig kunnen.

 

We doen het samen!

Onze hoofdbegeleiders, huiwerkbegeleiders en bijlesdocenten hebben regelmatig contact met ouders en met mentoren of docenten op school. We werken met een online rapportagesysteem, zodat er voor niemand misverstanden ontstaan over planningen en beoordelingen van mondelinge en schriftelijke overhoringen. We doen het met elkaar en de goede resultaten zorgen dat leren weer leuk wordt!

 

Maatgericht

De bijlessen bij HIP Hilversum zijn altijd op maat. Dan boek je het grootste succes, is onze ervaring.
Daarom gaan we eerst in gesprek en kijken we naar de leervoorkeuren van onze leerlingen, om daar vervolgens op in te spelen. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven.

Brugklas Kickstart

Bij de Brugklas Kickstart begeleiden we onze leerlingen intensief bij deze nieuwe fase in hun leven om ze een positieve en sterke start te kunnen laten maken en de juiste balans te vinden tussen school en vrije tijd. Iedere leerling heeft gedurende deze 8 weken een eigen mentor, een vertrouwd gezicht aan wie ze hun vragen en onzekerheden kwijt kunnen. Lees meer over de Brugklas Kickstart op de volgende pagina: Brugklas Kickstart

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
14.00 – 19.00 uur

Zondag
11.00 – 15.00 uur

Ook in de zomervakantie is HIP open met de Zomerschool!

 

Meer weten over Huiswerkinstituut HIP Hilversum?

Bij Instituut HIP Hilversum kunnen leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus terecht. Onze kundige vakdocenten bieden verschillende vormen van begeleiding. Het enthousiaste team en het geweldige pand aan de Steijnlaan zorgen voor een goede sfeer en een fijne dynamiek, waarin al onze leerlingen floreren.
Loop gerust eens binnen voor een rondleiding of neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie!

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Bekijk onze tarieven per 1 januari 2024 Klik hier

Aanmelden

Vul ons aanmeldformulier in Aanmelden

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Hilversum

Steijnlaan 24
1217 JS Hilversum
Telefoon: 035-3033209
E-mail: hilversum@instituuthip.nl

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

nieuw

Wat ontzettend fijn dat de begeleiding van HIP doorgaat in deze tijden, dat is echt heel fijn. We vinden dat jullie het heel goed doen!

(Ten tijde van Corona)

Carine K. (moeder leerling) , HIP Hilversum
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag