Meer tijd, Meer uitdaging

HIP 10-14 onderwijs, dat is persoonlijk, particulier onderwijs voor leerlingen van groep 7 en 8 en leerlingen van de eerste twee jaar van de middelbare school. Het 10–14-onderwijs dus, waarbij leerlingen meer tijd krijgen om zich te ontwikkelen en te ontdekken wat bij ze past. Bij de School van HIP doen we dat op onze eigen, succesvolle manier: persoonlijk, met een individuele aanpak en maatwerk in het vakkenpakket. Bij HIP 10-14 wordt elk kind de beste versie van zichzelf!

Meer uitdaging? Of meer tijd?

Bij HIP 10-14 onderwijs begeleiden we kinderen naar de middelbare school op een manier die bij ze past. Sneller als ze daaraan toe zijn of met wat meer tijd als ze dat nodig hebben. Hier heeft elke leerling de tijd om zich verder te ontwikkelen en de persoonlijke interesses en vaardigheden te ontdekken. Leerlingen die op de basisschool al meer uitdaging kunnen gebruiken, vinden dat hier. En leerlingen die juist wat extra tijd en begeleiding bij sommige vakken nodig hebben, krijgen dat ook bij HIP 10-14.

Voor wie is HIP 10-14 onderwijs?

Leerlingen uit groep 7 en 8 die:

 • Meer uit het schooladvies willen halen 
 • Hun leerachterstand willen wegwerken
 • Extra willen oefenen met een of meerdere kernvakken zoals begrijpend lezen of rekenen
 • Hoogbegaafd zijn en meer uitdaging zoeken in de lessen
 • Vakken van de middelbare school willen volgen 
 • Toe zijn aan een groep met oudere leerlingen

 

Leerlingen uit de 1e en 2e klas van het middelbaar onderwijs die:

 • Het leren en plannen beter willen beheersen
 • Meer ondersteuning of begeleiding nodig hebben 
 • De vakken van de basisschool nog willen bijspijkeren
 • Uitdaging willen met o.a. Engelse themalessen
 • Meer verdieping zoeken in de aangeboden lessen


Voor alle leerlingen die hun interesses en talenten willen ontdekken, verbreden en/of uitdiepen

 

Les op jouw niveau en in jouw tempo

HIP 10-14 onderwijs is een samenwerking tussen de basisschool en de middelbare school van HIP. Leerlingen van groep 7 en 8 en die van de eerste twee jaar van de middelbare school zitten bij elkaar in een groep. Dat lijkt misschien druk, maar de groepen zijn klein en elke leerling krijgt les volgens zijn of haar eigen leerplan; op het eigen niveau en in het eigen tempo.

 

Effectief leren

De instructie is in kleine groepen of individueel. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen in dezelfde niveaugroepen les. En volgen ze ook lessen van de middelbare school? Dan wordt dat individueel uitgelegd. De leerlingen van de 1e en 2e klas krijgen hun instructies 1-op-1 van de vakdocenten. De voortgang wordt continu gemonitord door docenten en mentoren en besproken met de leerling zelf. Ook wordt het vakkenpakket afgestemd op dat wat ze na HIP 10-14 willen doen. Of je nu meer wil leren, uitgedaagd wil worden of een leerachterstand moet wegwerken, het lukt met deze aanpak. Bij HIP is leren veel effectiever!

Futureproof onderwijs

Daarbij is HIP 10-14 ook futureproof: met eigen projecten, thematisch onderwijs en een portfolio vol jaaropdrachten werken ze aan hun eigen ontwikkeling en presentatievaardigheden. Ze leren hier zelfstandig te leren en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Door de gemixte samenstelling kunnen de leerlingen van de basisschool al vakken van de middelbare school volgen. En de leerlingen uit het eerste en tweede jaar van het middelbaar onderwijs hebben bij HIP 10-14 de gelegenheid om vakken van de basisschool nog extra te oefenen. 

 

Les in het Engels

Engels spreken als een native? Dat begint bij HIP 10-14! Een paar middagen per week geven we les met Engels als voertaal. Ook dat is futureproof onderwijs en helpt elke leerling zich beter voor te bereiden op de toekomst waarin globalisering een steeds grotere rol zal spelen. Bovendien is het leren van een tweede taal ook goed voor de cognitieve ontwikkeling en de algemene taalvaardigheid.

 

Schooladvies dat beter past

Het schooladvies wordt op het reguliere onderwijs gevormd in groep 7 en 8, terwijl dat nog niet altijd het moment is waarop een leerling het beste van zichzelf kan laten zien. Met het 10-14 onderwijs krijgt elk kind de kans om zichzelf nog meer en nog beter te ontwikkelen. Het schooladvies komt wat later en kan dus veel meer afgestemd worden op dat wat het kind echt kan. Een beter schooladvies is geen garantie, maar het past wel gegarandeerd beter bij het kind zelf!

Doorstromen vanuit HIP 10-14 onderwijs

Leerlingen kunnen op elk moment starten bij HIP 10-14 en op elk moment uitstromen. Zo kan een leerling na het tweede jaar 10-14, vergelijkbaar aan groep 8 basisschool, naar een reguliere eerste klas van de middelbare school. Of een leerling kan bijvoorbeeld na het vierde jaar 10-14, zeg maar de tweede klas middelbare, naar een reguliere derde klas.

 

Voordelen van HIP 10-14 onderwijs

Naar school bij HIP 10-14 biedt de leerlingen veel voordelen:

 • Soepele overgang tussen de basisschool en het middelbaar onderwijs 
 • Een schooladvies dat beter past bij de capaciteiten van het kind
 • Maatwerk in het vakkenpakket en futureproof onderwijs
 • Leerlingen zijn beter voorbereid als ze naar de middelbare gaan
 • Ze krijgen meer tijd om te ontdekken wat ze willen, wat ze kunnen en wat bij ze past

 

En, bij HIP blijven leerlingen nooit zitten maar gaan in het volgende schooljaar gewoon verder waar ze gebleven waren. Ook bij HIP 10-14. 

 

Dit is HIP:

De School van HIP is een particuliere school met onder andere basisscholen, middelbare scholen en huiswerkinstituten. Hier geven we custom made onderwijs met een persoonlijke aanpak en afgestemd op de talenten en interesses van elk kind. Bij HIP leert iedereen op zijn of haar eigen tempo en niveau. De benadering is individueel maar we doen het met elkaar. Zo maken we leren bij HIP weer leuk. HIP 10-14 is mogelijk op de vestigingen in Laren en Bilthoven. Wil je hier meer over weten of heb je vragen over ons onderwijs? Neem dan contact met ons op. 

Brochure

Meer informatie over HIP 10-14? Download hier de brochure

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag