Grieks is samen met Latijn een Klassieke taal. Klassieke talen zijn zogenaamde dode talen, maar doodsaai zijn deze zeker niet! Bij academische opleidingen zoals geneeskunde en rechtsgeleerdheid wordt er nog volop gebruik gemaakt van Latijnse termen en uitdrukkingen. En geen enkele andere taal leert je beter begrijpen hoe een taal in elkaar zit. De regels van de twee oude talen zijn ingewikkeld, maar duidelijk. Als je deze leer toepassen, worden andere talen zelfs gemakkelijker. Dit alles betekent niet dat het leren van Latijn en Grieks makkelijk is: vooral het Griekse alfabet en de vele Latijnse naamvallen en geslachten moeten goed geoefend worden. De kennis van alle vervoegingen en uitzonderingen die je moet kennen, kan overweldigend zijn. Bij HIP zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt!

Tijdens een bijles Klassieke Talen begeleiden wij jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen er ook voor dat jij zelf de handvatten hebt om zelf beter te leren. 

Bijles Grieks & huiswerkbegeleiding

Focus op jouw leervoorkeur bij HIP

Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Grieks of Latijn. We geven je tips hoe je het beste kan leren en hebben daarbij oog voor jouw leervoorkeur. Grammatica leer je weer op een andere manier dan woordjes. We helpen je de stof inplannen om je toetsen te leren voor de beste voorbereiding. Met de extra uitleg en de oefeningen die je tijdens de Griekse bijles gekregen hebt, ga jij met een goed gevoel je toets of examen in.

Oefentoetsen en examentraining van VMBO tot VWO

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen. Of je nu in de eerste klas van het vmbo zit of in de laatste klas van het vwo wij hebben altijd een begeleider die je kan helpen. Zo ben jij straks weer helemaal bij bent met je vakken.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

✓ Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

✓ Al het huiswerk wordt gecontroleerd

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 5

Een dag bij HIP

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding checkt hij of zij zich in bij onze vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen zij de huiswerkplanning door en stellen ze prioriteiten. De leerling levert zijn of haar telefoon in en gaat aan de slag. Zodra een leerling een vraag heeft over bijvoorbeeld Latijn of Grieks, dan kunnen onze begeleiders direct bijspringen. Elke dag is er een begeleider voor zowel de Alpha als de Beta vakken aanwezig. Al het huiswerk, de beoordeling en eventuele aandachtspunten worden vermeldt in HoMi. 

Checkt een leerling uit aan het eind van de dag? Dan kan hij of zij zorgeloos naar huis. Het meeste schoolwerk is dan afgerond. 

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag