Welkom

Huiswerkinstituut HIP Bussum werd geopend in april 2014. Sindsdien zijn we actief en gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen van de basisschool tot universiteit. Ons huiswerkinstituut is gelegen op een centrale plek in het dorp, dicht in de buurt van alle woonwijken, basisscholen en middelbare scholen. De ideale plek voor huiswerkbegeleiding, bijlessen, trainingen en coaching.

HIP Bussum is het schooljaar 2021-2022 gaan uitbreiden! Naast de begeleiding die wij al jaren bieden voor alle leerjaren en -niveaus, is er nu een apart instituut voor klas 5 en 6, namelijk profiel gerichte begeleiding voor (pre) examenklassen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Dat komen jullie allemaal te weten bij ons nieuwe instituut: De BovenBouw Academy by HIP.

Zit jij in klas 5 of 6?

Speciaal voor bovenbouw- en examenleerlingen hebben wij een aparte locatie ingericht.

Klik hier voor meer info!

Huiswerkbegeleiding Bussum

Bij huiswerkbegeleiding op Huiswerkinstituut HIP Bussum zien we niet alleen leerlingen bij wie het even niet zo goed gaat op school. Voor de ene leerling gaat het om het extra steuntje in de rug of de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’. De ander is juist gebaat bij hulp in structuur aanbrengen, organiseren en plannen. Voor weer anderen is het gewoon prettig om in een rustige omgeving het huiswerk te kunnen maken. We hebben dagelijks alfa-, bèta- en gamma krachten in huis, zodat leerlingen áltijd inhoudelijk geholpen én overhoord worden. Zowel mondeling als schriftelijk.

Bij de huiswerkbegeleiding wordt er gewerkt met een online rapportagesysteem. Op die manier kunnen ouders (en de leerling) de planning en voortgang van hun zoon of dochter inzien. Alle beoordelingen van de overhoringen m.b.t. elke huiswerk- en/of toetstaak die is overhoord, kan op deze manier worden meegelezen. Zo zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op staan en kunnen we elkaar aanvullen in de zorg en begeleiding van de leerling.

De vestigingsmanager en bijlesdocenten van Huiswerkinstituut HIP Bussum hebben bovendien regelmatig contact met ouders en met mentoren of docenten op school.

 

Bijlessen Bussum

Leerlingen die behoefte hebben aan inhoudelijke ondersteuning bij bepaalde vakken, kunnen bij ons terecht voor bijlessen. Bijlessen worden bij ons gegeven in álle vakken, op alle niveaus!

Net als bij de huiswerkbegeleiding wordt er bij de bijlessen gewerkt met een online rapportagesysteem. Op die manier kunnen ouders de planning en voortgang en gevolgde bijles van hun zoon of dochter inzien.

 

Openingstijden

Leerlingen:

Maandag t/m donderdag 13:30-19:00 uur

Zondag 10:00-14:00 uur

Ouders en/of contactpersonen: Maandag t/m donderdag 13:30-16:00 uur telefonisch bereikbaar en op zondag zijn we alleen via de mail bereikbaar.

Meer weten over Huiswerkinstituut HIP Bussum?

Heb je behoefte aan huiswerkbegeleiding? Je kunt altijd een middagje meelopen om te zien of het iets voor jou is! Wil je een afspraak inplannen of heb je vragen? Neem gerust contact op met het management van Huiswerkinstituut HIP Bussum.

Ons Team

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Bussum

Kerkstraat 19
1409 HG Bussum
Telefoon: 035-3030938
E-mail: bussum@instituuthip.nl

 

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

HIP is een behulpzame plek voor mij. Ik zit hier nu 4 jaar en ik ben nog nooit blijven zitten. Het is een rustige en leerzame plek.

Boris , 4 VWO, Willem de Zwijger College
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag