Huiswerkinstituut HIP Zeist

Welkom

INSTITUUT HIP ZEIST & BOVENBOUW ACADEMY ZEIST

Begeleiding, coaching of gewoon ouderwets bijles. CITO-training of scriptiebegeleiding. Net even dat duwtje in de rug. Of juist een pittige ondersteuning. Een goede uitleg, net zo lang tot je het werkelijk snapt. Een rustige plek voor de leerlingen van de onderbouw op ons instituut en de bovenbouw leerlingen vinden elkaar op onze andere locatie bij de Bovenbouw Academy. Zo kunnen we nog beter maatwerk leveren! Bij Instituut HIP in Zeist begeleiden we leerlingen van de basisschool en de middelbare school, maar ook studenten van het mbo, hbo en van de universiteit.

 

Huiswerkbegeleiding

Hoe moet je leren? En hoe leer je plannen? Eigenlijk geldt voor élke leerling en student: als je die twee dingen onder de knie hebt, dan lukt het allemaal een stuk beter. Daarom is de huiswerkbegeleiding van Instituut HIP Zeist vooral gericht op ‘leren leren’ en ‘leren plannen’. Onze leerlingen krijgen handvatten, zodat ze het in de toekomst zelfstandig kunnen. Dankzij onze Peperklip kunnen we vlot bepalen welke manier van leren het beste bij de leerling past. Dat is vaak een openbaring voor onze leerlingen. Zo wordt school weer leuk! Natuurlijk wordt het huiswerk gecontroleerd en kunnen de leerlingen altijd hun inhoudelijke vragen stellen. We streven ernaar dat de leerling met een lege agenda naar huis gaat.

Eindexamenbegeleiding op de Bovenbouw Academy

Op 1 november 2022 zijn we op een nieuwe locatie gestart met de Bovenbouw Academy! (Pré) eindexamenbegeleiding voor de bovenbouwleerlingen met focus op CSE en SE’s. Vol zelfvertrouwen je examenperiode in, dat is waar wij naar streven bij HIP. Samen met de leerlingen kijken we naar een haalbare planning, brengen we structuur aan en blijven monitoren waar nodig. We zetten de puntjes op de i, werken achterstanden weg en besteden veel aandacht aan het maken van oefenexamens die steeds 1-op-1 besproken worden met een begeleider. Daarnaast biedt de Bovenbouw Academy een iets andere vorm van begeleiden, wat neerkomt op een volwassen benadering, een kleinschalige opzet en individueel gestuurde plannen van aanpak. Onze bovenbouwdocenten en begeleiders met jarenlange examenervaring adviseren op basis van hun kennis welke aanpak het beste bij de leerling aansluit. Om een HIP-dag in goede orde af te sluiten, ontvangen ouders na iedere HIP-dag een lesverslag. Hierin volgen ouders, leerlingen én de aanspreekpunten van de Bovenbouw Academy de voortgang van iedere leerling. Dit jaar gaan wij weer voor 100% geslaagd!

Start op de Bovenbouw met onze training Leerstrategieën!

Veel leerlingen lopen vast in de profieljaren op het verwerken, begrijpen en toepassen van de lesstof. Lezen en herlezen, wat ze vaak in de jaren ervoor hebben gedaan is niet meer voldoende. In de aanloop naar het eindexamen is het belangrijk dat ze leren hoofdstuk-overstijgend te leren, verbanden kunnen leggen tussen de verschillende onderwerpen en inzicht hebben in het geheel in plaats van de losse onderdelen. In een intensieve training van 3 x 1,5 uur zullen wij dieper ingaan op het verwerken, begrijpen en toepassen van hun lesstof, zodat de leerling hier de rest van zijn leven profijt van zal hebben. Tijdens de huiswerkbegeleiding zullen wij erop toezien dat het toepassen van de nieuwe leerstrategieën op de juiste manier in wordt gezet.
We raden aan deze training bij de start van de huiswerkbegeleiding te volgen, maar deze kan ook als aparte training af worden genomen.

Bijlessen

De bijlessen bij HIP Zeist zijn altijd op maat. Dan boek je het grootste succes, is onze ervaring.
Daarom gaan we eerst in gesprek en kijken we naar de leervoorkeuren van onze leerlingen, om daar vervolgens op in te spelen. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven.

Bijlessen en RT basisschool

Onze remedial teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, lezen, het spellen, schrijven of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de Cito, de IEP of NIO, of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie, dyspraxie of hoogbegaafdheid, kun je bij Instituut HIP terecht.

Brugklas Kickstart

Bij de Brugklas Kickstart begeleiden we onze leerlingen intensief bij deze nieuwe fase in hun leven om ze een positieve en sterke start te kunnen laten maken en de juiste balans te vinden tussen school en vrije tijd. Iedere leerling heeft gedurende deze 8 weken een eigen mentor, een vertrouwd gezicht aan wie ze hun vragen en onzekerheden kwijt kunnen. Lees meer over de Brugklas Kickstart op de volgende pagina: Brugklas Kickstart

Instituut HIP

Instituut HIP staat al jaren bekend om kwaliteit en ervaring met onderwijs. We bieden intensieve en betrokken begeleiding, maar vooral een begeleiding op maat. Daarom is voor ons de persoonlijke band met de leerling zo belangrijk. Dat het werkt, blijkt uit de fantastische resultaten die onze leerlingen boeken. Daar zijn wij minstens zo trots op als de leerling zelf!

Neem gerust contact op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie.
Binnenlopen op 1 van onze vestigingen kan natuurlijk ook!

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 13.30 – 19.00 uur
Zondag: 11.00 – 15.00 uur

Openingstijden tijdens de vakanties:
11.00 – 14.00 uur

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Zeist

1e Dorpsstraat 2
3701 HB Zeist
Telefoon: 030-3036600
E-mail: zeist@instituuthip.nl

HIP BOVENBOUW ACADEMY

1e Dorpsstraat 16
3701 HB Zeist
Telefoon:030-2006917
E-mail: zeist@instituuthip.nl

 

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

nieuw

Complimenten voor jullie service en de snelheid waarmee jullie dit voor elkaar hebben gekregen. Echte heel knap en fijn voor iedereen! HIP-Online werkt top!

(Ten tijde van Corona)

Heidi L. (moeder leerling), Huiswerkinstituut HIP Zeist
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag