Ontdek welke studierichting het beste bij jou past

Weet jij wat je later wil worden? Als je nog geen idee hebt, ben je niet de enige. Op de middelbare school zijn er veel die niet weten welke richting ze moeten kiezen. Toch wordt die vraag dan steeds belangrijker. Als je je pakket kiest of besluit welke vakken je wel of niet laat vallen. Met studiekeuzebegeleiding van HIP vind je het antwoord op die vraag en ontdek je welke studierichting het beste bij jou past.

Talenten & Kwaliteiten

Zelf ontdekken waar jouw talenten liggen en welke kwaliteiten je hebt, is zo makkelijk nog niet. Daarom helpen wij je daarbij. Met onze aanpak krijg je inzicht in dat wat je diep van binnen echt graag doet, waar je wakker voor gemaakt mag worden en waar jij niet één, maar wel twee stappen harder voor gaat lopen. Zodat je straks een studie kiest vanuit je hart.

 

Wat wil jij?

Veel studiekeuzeprogramma’s werken met tests. Maar die worden meestal heel rationeel ingevuld omdat je toch rekening houdt met jouw omgeving zoals je ouders en vrienden. Wij gaan daarom met je in gesprek en laten jou nadenken over wat jij zelf vindt, denkt en voelt. Het gaat tenslotte over jouw toekomst!

 

Leer jezelf kennen

Met de studiekeuzebegeleiding van HIP leer jij jezelf kennen. Je weet straks wat jouw unieke persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten zijn, je bent je bewust van je interesses en wat jou motiveert. Dit geven we je na afloop ook mee in een persoonlijk en op maat geschreven eindrapportage waarin je een studiekeuzeadvies krijgt van 3 studierichtingen.

 

Zo werkt de studiekeuzebegeleiding van HIP:

 • Je start met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek op een locatie van HIP. Deze intake doe je samen met je ouders.
 • Na het intakegesprek besluiten jullie of je de studiekeuzebegeleiding wil volgen. 
 • Kies je voor onze begeleiding, dan plannen we 3 gesprekken van elk een uur.
 • Na de 3 gesprekken ontvang je van ons een persoonlijke eindrapportage. De conclusies daaruit en ons advies bespreken we met jou en eventueel met je ouders.

Maatwerk in aanpak

Onze aanpak in studiekeuzebegeleiding is nooit standaard. We werken altijd persoonlijk en kiezen uit verschillende methodes en vaardigheden de aanpak die voor jou het beste werkt. Zodat we antwoord krijgen op jouw vraag: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

 

Wat we bespreken

Tijdens de 3 gesprekken komt het volgende aan bod:

 • Kernkwaliteiten en drijfveren
 • Talenten in kaart brengen
 • De invloed van anderen op jouw keuzes 
 • Bepaal jouw criteria: waaraan moet jouw opleiding minimaal voldoen?
 • Wat is jouw droomberoep?
 • Wat is er allemaal mogelijk; onderzoek naar opleidingen
 • Hoe zet je de volgende stap

We kijken hierbij ook naar jouw leerstijl, jouw wensen en je twijfels. En eventuele belemmeringen bespreken we. Zo krijgen we in een paar uur een duidelijk overzicht van wat jij kan, wat je wil en wie jij bent. Precies dat dus wat je nodig hebt om jouw studierichting te kiezen.

 

Eindrapportage

Na afloop verwerken we alle uitkomsten en resultaten in een duidelijke eindrapportage. Dit is een uitgebreid verslag waarin we alle bevindingen uit de gesprekken verwerken en waarin we je een studiekeuzeadvies geven van maximaal 3 studies. In het afrondende gesprek bespreken we de conclusies uit dit rapport met jou en als je wil, ook met jouw ouders. Met dit eindrapport heb je een waardevol en nuttig naslagwerk; voor jouw studiekeuze en voor jouw toekomst.

 

Praktische informatie

De studiekeuzebegeleiding is altijd maatwerk en kan plaatsvinden op een moment dat het jou uitkomt. We hebben meerdere locaties, op elk zijn deze sessies in studiekeuzebegeleiding mogelijk. De kosten voor studiekeuzebegeleiding vind je hier op onze Tarieven-pagina.

Neem contact op:

Meer weten of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag