Economie is zowel een alfa als een beta vak. Dit houdt in dat er veel van je leesvaardigheid gevraagd wordt, maar ook je rekenvaardigheid. Ook andere vaardigheden zoals het aanleren van begrippen, het interpreteren van functies en het maken van berekeningen zijn belangrijk bij het vak Economie. Veel mensen denken dat Economie alleen maar over geld gaat – maar dat is niet zo. Economie is een sociale wetenschap die de maatschappij als onderwerp van studie heeft. Het vak geeft bijvoorbeeld inzicht in de betekenis van een goed functionerend geldsysteem voor het bedrijfsleven in Nederland of voor de wereldeconomie. Onderwerpen die we kunnen behandelen in de bijles Economie zijn onder meer: welvaart, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, geld en inflatie, Europese integratie, monetair beleid, wisselkoersen, internationale handel en micro-economie. Bij HIP kan jij er zeker van zijn dat jij zult slagen. Tijdens een bijles Economie begeleiden wij jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen er ook voor dat jij zelf de handvatten hebt om zelf beter te leren.

Bijles Economie & huiswerkbegeleiding

Leren plannen bij HIP

Bij de overgang van basis- naar middelbare school, is het krijgen van huiswerk misschien wel de grootste verandering. Op de basisschool is het huiswerk vaak minimaal. In veel gevallen kan het daardoor ook lastig zijn om het huiswerk direct goed te kunnen plannen. Er komt van alles op de leerlingen af met opdrachten, verslagen, toetsen, mondelingen, etc. Een goede planning kan er voor zorgen dat de tijd beter en effectiever besteed wordt. Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Economie.

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook op school slaagt voor Economie, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af voor de toetsweek om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

✓ Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

✓ Al het huiswerk wordt gecontroleerd

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 5

Faalangsttraining

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding of bijles, gebeurt het ook wel eens dat ondanks de goede voorbereiding toch onvoldoendes terugkomen. Dan kan het zijn dat faalangst een rol speelt. Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Sommige kinderen zijn, ondanks het feit dat ze zich goed voorbereiden, bang voor een mislukking. Vaak blijven ze hangen in hun eigen gedachten en denken: “Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out”. Faalangst komt voornamelijk voor als er een bepaalde taak moet worden uitgevoerd; dit kan gaan om een proefwerk op school of een spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag aan de leerkracht tijdens de les. Door die (vaak overweldigende) angst gaan leerlingen soms onder hun niveau presteren. In de training leren we leerlingen hoe ze kunnen omgaan met hun angst. Verschillende vaardigheden worden aangeleerd, zodat ze kunnen kiezen welke vaardigheid het beste bij hem/haar past. Er worden bijvoorbeeld oefeningen gedaan die betrekking hebben op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning) en de rol van gedachten op je gedrag.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag