De School van HIP, omdat elk kind anders is

Kinderen zijn uniek, maar het reguliere onderwijs richt zich op de gemiddelde leerling. Leer je sneller of heb je
juist moeite met die gemiddelde leerlijn? Dan val je bij veel scholen buiten de boot. Maar niet bij HIP. Hier zijn
geen gemiddelde leerlingen maar unieke kinderen die stuk voor stuk les krijgen op de manier die het beste bij
hem of haar past. Bij HIP maken we leren weer leuk en helpen we kinderen de beste versie van zichzelf te
worden. Wil jij dat ook voor jouw kind? Dat kan!

Individueel lesgeven

Bij HIP geven we individueel les. Elke leerling krijgt afzonderlijk les van een docent, in tijdsvakken van 15 minuten. Daarna is er tijd voor huiswerk met waar nodig ondersteuning door begeleiders en mentoren. De lessen geven we 1-op-1, op de manier die het beste past bij het kind. De leervoorkeur noemen we dat. Dat werkt veel efficiënter waardoor stof sneller wordt opgenomen. En gaat het niet zo snel omdat de stof niet begrepen wordt? Dan wordt daar meteen op ingesprongen met extra oefeningen, herhaling of een andere manier van uitleggen.

 

Leervoorkeuren

Doordat we bij de School van HIP elke leerling vooraf toetsen, kennen we de leervoorkeuren van elk kind. En we zorgen ervoor dat alle docenten, mentoren en huiswerkbegeleiders dat ook weten. Leert een kind beter visueel en auditief? Dan wordt de stof met filmpjes en documentaires ondersteund. Heeft een ander kind meer behoefte aan beweging? Dan zorgen we dat er voldoende ruimte is tussen de lessen door voor beweging zodat de hersenen weer wakker en actief worden. Met maatwerk maken we leren zo weer leuk en vooral heel effectief.

 

Op het niveau en tempo van jouw kind

Ook het niveau en het tempo van lesgeven passen we hier aan op elk kind apart. Zo volgt jouw kind bijvoorbeeld alle lessen op het niveau van havo, maar een vak dat heel goed gaat op vwo-niveau. Of gaat een vak juist zo slecht dat je kind daardoor zou blijven zitten terwijl alle andere vakken best goed gaan? Dan is dat bij HIP geen probleem; hier blijven kinderen niet zitten. We gaan het nieuwe schooljaar gewoon verder waar hij of zij gebleven is. En dat ene vak dat minder goed ging? Met ons 1-op-1 onderwijs hebben we dat vaak snel weer op het gewenste niveau.

 

Meer dan leren

Leven is meer dan leren alleen. Wij willen dat kinderen zich ontwikkelen, kansen pakken en hun talenten ontplooien. Daarom doen we bij HIP meer dan enkel de standaard lessen. We hebben hier ook workshops, projecten en groepslessen in bijzondere vakken zoals robotica, zelfstandig ondernemen, Japans en veel meer. De leerlingen ontdekken zo waar ze goed in zijn, wat ze graag doen en doen ervaringen op waar ze veel aan hebben. Nu en later!

 

Een heel team

Bij de School van HIP is er een heel team om elk kind te begeleiden en ondersteunen. Natuurlijk met docenten, huiswerkbegeleiders en mentoren. Maar ook met orthopedagogen en hoogbegaafdheidsspecialisten en op elke vestiging een betrokken locatiedirecteur. En via het online planningssysteem HOMI houden we elkaar en ouders geïnformeerd. Het onderwijs bij HIP is dan wel individueel, we laten de kinderen nooit alleen!

 

HIP: voor basisschool en middelbare school

Zowel leerlingen van de basisschool als van de middelbare school kunnen bij ons terecht. Dat mag aan het begin van een nieuw schooljaar maar kan ook tussendoor als dat nodig is. Wil je weten of HIP iets is voor jouw kind? Laat hem of haar dan gerust eens kennismaken door een dagje mee te lopen.

 

Succesvolle aanpak

Leren bij HIP is niet alleen leuk, het is ook heel succesvol. We zien kinderen uitgroeien tot de beste versie van zichzelf en goede resultaten behalen. Zo zijn bijvoorbeeld sinds 2019 alle leerlingen geslaagd voor hun eindexamen!

 

Ontdek de School van HIP

Is HIP ook iets voor jouw kind? Ontdek het nu en kom langs voor een kennismaking of mail ons jouw vragen. We horen graag van je!

 

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag