Welkom bij het huiswerkinstituut van HIP!

‘Met de kennis van school en de warmte van thuis’
Bij Instituut HIP krijgen leerlingen van het basis-, voortgezet en vervolgonderwijs een extra steuntje in de rug bij hun schoolwerk. Leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij een vast team van enthousiaste begeleiders. Met ruim 14 jaar aan ervaring en honderden geslaagden staan wij garant voor uitstekende persoonlijke begeleiding! Of het gaat om bijles, huiswerkbegeleiding, studiekeuzebegeleiding en nog veel meer.

Neem contact op voor al onze opties.

Onze visie

Bij Instituut HIP laten we de schoolprestaties niet aan het toeval over; wij bieden leerlingen een ‘stok achter de deur’ voor zij die dat nodig hebben. Het leer- en maakwerk van de leerlingen wordt zorgvuldig gepland en gecontroleerd. Dit betekent niet alleen het reguliere leer- en maakwerk, maar bijvoorbeeld ook praktische opdrachten en presentaties. 

Wij vinden het bovendien belangrijk dat leerlingen zelf wegwijs raken in hun schoolwerk. Daarom worden leerlingen actief betrokken bij het opstellen van planningen en maken we een gezonde verdeling tussen hetgeen zij bij HIP aan werken en wat zij thuis willen doen.

Onze betrokkenheid beperkt zich niet alleen tot de leerling, maar gaat verder waar nodig. Elke HIP-dag worden de vorderingen van een leerling teruggekoppeld en elk jaar zijn er meerdere evaluatiegesprekken. Zo kunnen we elke leerling een passende aanpak bieden!

Onze begeleiding

Bij HIP kan een leerling terecht voor alle soorten vragen betreft het schoolwerk. Van het controleren van wiskunde-opdrachten tot het voorbereiden van een mondelinge presentatie Frans; onze begeleiders helpen de leerlingen waar nodig. Om deze diverse begeleiding te kunnen bieden, is er elke dag per vakgebied (alpha, bèta en gamma) in ieder geval één begeleider aanwezig.

Leerlingen geven zelf aan op welk moment zij geholpen willen worden met hun schoolwerk en worden vervolgens door een begeleider opgehaald om de stof door te nemen. Omdat de begeleiders snel en efficiënt te werk gaan, hoeven leerlingen niet langer te wachten dan nodig. Het bespreken van het huiswerk vindt plaats in aparte werkruimtes, waar de leerling één-op-één geholpen wordt.

Pijlers

Het gaat om hoe je het overbrengt

Om ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen, heb je docenten nodig die een coach kunnen zijn.

Peperklip

Wij willen je graag helpen leren op de manier die het beste bij je past. Wat is jouw leervoorkeur? Daarom maken alle HIP-leerlingen de Peperklip. Dat is een tool, ontwikkeld door HIP, waarmee je kunt bepalen wat jouw leervoorkeur is. Is het handig om jouw leerproces met met plaatjes te ondersteunen, of hou je juist meer van een mondelinge uitleg? Wij houden daar zoveel mogelijk rekening mee tijdens de begeleiding.

Persoonlijke aandacht

Leren gaat vaak sneller als je het samen kan doen. Wij bieden je daarom voldoende tijd om al je schoolwerk te bespreken met enthousiaste begeleiders. Elke dag is er per vijf leerlingen ten minste één begeleider aanwezig en gezamenlijk hebben de begeleiders over alle alfa, bèta of gamma vakken.

Volgsysteem

Leren is een proces, geen momentopname. Daarom houden we al je prestaties bij in HOMi, ons leerlingvolgsysteem. Zo zijn jij, je ouders en onze begeleiders allemaal op de hoogte van jouw vorderingen. Door regelmatig een kijkje te nemen in HOMi weten we precies wat jij nodig hebt om te slagen!

Kijkje binnen

Kom je even sfeer proeven?

Om je een idee te geven van ons Hippe huiswerkinstituut scroll gerust even verder om te zien wat wij allemaal doen!

kijkje binnen

Onze locaties

   Contact

   Instituut HIP (Algemeen)

   Jan van Eijcklaan 10
   3723 BC Bilthoven
   Telefoon: 030 303 66 08
   E-mail: info@ditiship.nl

   Ons nieuws

   #HIPHELPT

   nieuw

   Complimenten voor jullie service en de snelheid waarmee jullie dit voor elkaar hebben gekregen. Echte heel knap en fijn voor iedereen! HIP-Online werkt top!

   (Ten tijde van Corona)

   Heidi L. (moeder leerling), Huiswerkinstituut HIP Zeist

   Dank je wel ze vond het heel fijn bij je. Ze heeft niveau 2 gehaald bij cito dus super. Nu blijven oefenen zodat deze basis goed blijft.

   M. Van Zomeren, (moeder leerling / CITO-training)

   HIP is een behulpzame plek voor mij. Ik zit hier nu 4 jaar en ik ben nog nooit blijven zitten. Het is een rustige en leerzame plek.

   Boris , 4 VWO, Willem de Zwijger College

   Ik ben erg blij met de huiswerkbegeleiding van HIP. De begeleiders zijn allemaal heel aardig en mijn cijfers zijn ook nog eens beter geworden.

   Anoniem, 16 jaar

   Super! Het werkt. Echt heel fijn dat HIP-online bestaat. Het geeft ritme aan de dag.

   (Ten tijde van Corona)

   Jet v. S (moeder leerling), De School van HIP – Bilthoven
   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag