Geplaatst op 7 juli 2022

Zittenblijven? Niet bij De School van HIP!

Door: Robin van der Laan

Zittenblijven? Niet bij HIP!
Weet jij het al? Gaat je zoon of dochter over naar het volgende schooljaar of is het schooladvies negatief? Zittenblijven is zo zonde, het voelt als een verloren jaar. En vaak is het dat ook. Want een heel jaar over doen is echt niet nodig. Althans, niet bij HIP. Op onze school gaan alle kinderen altijd over.

Wiskunde op havo, Engels op vwo
Als je les op maat krijgt, dan kun je een vak waar je goed in bent op een hoger niveau volgen dan een vak waar je niet zo goed in bent. Zo werken we bij HIP. Hier krijgt Stijn bijvoorbeeld Engels op het niveau van vwo, maar doet wiskunde op havoniveau. Hij blijft dus niet zitten doordat hij niet zo goed is in wiskunde maar doet volgend jaar zelfs al examen in Engels. Dan heeft hij maar vast dat certificaat en kan hij het jaar daarna extra tijd besteden aan de vakken die hij moeilijk vindt. Zoals wiskunde.

Elke leerling gaat altijd over
Doordat elke leerling bij HIP de lessen volgt op het niveau en in het leerjaar waar ze aan toe zijn, gaan ze hier altijd over. Het jaar erna gaan we namelijk gewoon verder waar we gebleven zijn. Het kan dus zijn dat Stijn straks voor een of twee vakken al een certificaat heeft. En dat is eigenlijk heel gunstig; hij heeft dan in zijn examenjaar meer tijd voor de vakken die hij lastig vindt. Meer tijd = meer instructie = meer oefening. En dan leer je natuurlijk veel meer en veel beter!

100% geslaagd, sinds 2019
Dat deze aanpak werkt, zagen we ook dit jaar weer. Ook nu is iedereen van De School van HIP geslaagd, voor het derde jaar op rij al! Een prestatie waar we trots op zijn, en waar de leerlingen en alle ouders natuurlijk heel blij mee zijn. En de basis voor dat succes ligt in de jaren daarvoor: met lessen op maat.

1-op-1 les van 15 minuten
Bij HIP krijg je 1-op-1 les van je docent, in maar 15 minuten per vak. Geen lange lessen dus meer in grote groepen waarbij het tempo afhangt van de hele klas in plaats van wat elke leerling zelf kan. Versnellen of vertragen in de lesstof? Dat is bij HIP geen probleem. De docent checkt steeds hoe het gaat en welk tempo past. Net zoals welk niveau geschikt is en de manier waarop de stof wordt aangeboden. Inderdaad, maatwerk dus.

Geen huiswerk
Doordat de instructies hier veel effectiever en korter zijn, doen de leerlingen ook al hun huiswerk op school. Om 15.00 uur zijn ze klaar en gaan ze naar huis. Zonder huiswerk zodat ze kunnen sporten, gamen of lekker chillen.

Blijven zitten? Dan verder bij De School van HIP!
Is jouw zoon of dochter dit schooljaar blijven zitten? Dan kun je dit jaar nog overstappen naar HIP; wij kijken in de eerste schooldagen hoe het gaat en op welk niveau ze zijn. Ook voor het vak waarin ze zijn blijven zitten. Dat halen ze hier zo weer in met hun eigen docent. Zo gaan ze per vak verder op het niveau waar ze gebleven zijn en is er dus geen tijd verloren. Want zittenblijven, dat doen we niet bij HIP!

Geen jaar verliezen, zo werkt dat bij HIP
Wil jij dat jouw kind net zoals Stijn geen jaar verliest? Laten we dan snel kennismaken en ik vertel je alles over De School van HIP!

Miriam

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag