Geplaatst op 17 augustus 2020

Nieuwe uitdaging HIP Zeist!

Door: Barbara Smit

Na een paar jaar voor de klas te hebben gestaan, ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging als vestigingsmanager bij instituut HIP in Zeist. In september ben ik begonnen met een combinatie van lesgeven en het geven van bijlessen en remedial teaching geven bij het instituut. Tot de huidige vestigingsmanager een andere baan gevonden had en aan mij vroeg of ik het zag zitten om het van haar over te nemen. Een super mooi compliment en weer een nieuwe uitdaging. Een beetje spannend vond ik het wel in het begin, want ik zou plotseling met middelbare scholieren werken in plaats van achtste groepers en mijn taken kwamen er totaal anders uit te zien: ik kreeg namelijk een leidinggevende functie – wat uiteraard meer verantwoordelijkheden met zich meebrengt! 

In de eerste maanden vond ik het heel erg wennen om het overzicht van alle taken te bewaren, maar al gauw merkte ik toch dat ik wel een routine kon vinden in het werk. Daarnaast merkte ik dat het goed ging wat uiteraard ook voor plezier in het werk zorgt. Wat dat betreft ben ik terecht gekomen op een ontzettend leuke plek. De leerlingen zijn allemaal vrolijk, sociaal en gezellig. Daarnaast heeft HIP Zeist een geweldig team dat zich altijd goed inzet en het beste met de leerlingen voor heeft; iets wat ik ontzettend belangrijk vind! 

Tot nu toe klinkt het alsof ik op een roze wolkje heb geleefd toen ik net startte met deze baan. En dat was ook zeker zo, maar dat wil niet zeggen dat afgelopen jaar geen hectiek met zich heeft meegebracht. Eind februari kwam Corona namelijk om de hoek kijken, wat ook bij ons heeft gezorgd voor stress op de werkvloer. Plotseling zaten alle leerlingen en begeleiders thuis, zat ik alleen op de vestiging en moest alles op afstand aangestuurd worden: dit was de volgende uitdaging! Het Coronavirus en de lockdown zorgden bij iedereen voor onwetendheid en onzekerheid en dat betekent dat je als vestigingsmanager ook klaar moet staan voor je leerlingen, ouders, bijlesdocenten en begeleiders. 

Meer dan trots ben ik dan ook op mijn team en uiteraard de leerlingen van HIP Zeist, want we hebben ons allemaal flexibel opgesteld en ontzettend hard gewerkt, waardoor we toch het gewenste resultaat mee behaald hebben. Wat hebben ze het ontzettend goed gedaan de afgelopen periode. Voor iedereen was het dan ook tijd voor een welverdiende vakantie! Zin in komend schooljaar!

Liefs,

Stephanie (Vestigingsmanager Zeist)

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag