Verbeter de schoolprestaties bij HIP 10-14!

Is het schooladvies voor jouw zoon of dochter niet wat jullie ervan hadden verwacht? Dat kan veel oorzaken hebben, maar nog meer gevolgen. Zoals dat hij of zij niet naar de gewenste middelbare school kan. Met HIP 10-14 besteden we extra tijd en aandacht aan de schoolprestaties van elk kind en geven we op een later moment een schooladvies. Dat is niet gegarandeerd beter, maar het past wel veel beter bij het kind!

Extra tijd, meer kansen

Het schooladvies is leidend bij de toelating voor het voortgezet onderwijs en komt vooral tot stand in de groepen 6, 7 en 8. Maar voor sommige kinderen is dit gewoon nog te vroeg. Omdat ze in deze tijd een leerachterstand hebben opgelopen of omdat ze sociaal-emotioneel nog jonger of speelser zijn. Het schooladvies kan dan lager uitvallen dan je had verwacht. Ben je het niet eens met het gegeven schooladvies? Of twijfel je of het wel recht doet aan wat jij aan capaciteiten en mogelijkheden ziet? Geef je kind dan extra tijd en extra kansen met HIP 10-14.

 

Omdat elk kind uniek is

Bij HIP weten we dat elk kind uniek is en een eigen aanpak verdient. En dat geven we hier. Zo’n eigen aanpak kan ook extra tijd zijn en extra begeleiding en daarmee net dat extra zetje dat nodig is om je kind die gewenste ontwikkeling door te laten maken. Precies wat het nodig had om daarna een schooladvies te krijgen dat wel past bij je kind.

Dit is HIP

HIP is een particuliere onderwijsinstelling met onder andere basisscholen, middelbare scholen, huiswerkinstituten, een orthopedagogisch centrum en HIP 10-14. Hier geven we custommade onderwijs waarbij elk kind les krijgt op het eigen niveau en in het eigen tempo. Dat kan met extra tijd zijn of met extra uitdaging, net wat nodig is. We volgen hier de leerlijn van elk kind afzonderlijk en stemmen daar het leerplan op af. Zo kan ieder kind zich bij HIP ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. 

De Onderwijsinspectie gaf HIP in mei ’21 opnieuw een positieve beoordeling!

Zo werkt HIP 10-14

HIP 10-14 is persoonlijk onderwijs voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en voor kinderen van klas 1 en 2 van de middelbare school. Ze zitten met elkaar in een groep en krijgen les in kleine groepen of individueel. Die lessen zijn altijd op het eigen niveau en in het eigen tempo. Zo kunnen kinderen hier extra uitleg krijgen of een opdracht die ze niet begrijpen rustig nog eens over doen. En is er een ander vak waarin ze wel lekker vlot door de stof heengaan? Dan gaan ze daarin verder, ook als dat al van een volgend leerjaar is.

Klaar voor de middelbare

Door de unieke aanpak van HIP kunnen we elk kind op onze scholen het onderwijs geven dat ze nodig hebben. Of dat nu met meer tijd of extra uitdaging is. Met HIP 10-14 zorgen we dat kinderen meer voorbereiding voor de middelbare krijgen. Leerachterstanden werken we weg en eventuele sociaal-emotionele issues komen ook aan bod. Zo kan elk kind zich op zijn of haar tempo ontwikkelen en komt het schooladvies als hij of zij ook echt klaar is voor de middelbare. 

 

Soepel in- en uitstromen

Doordat kinderen bij HIP 10-14 onderwijs in hun tempo volgen, krijgen ze ook op het moment dat het hun uitkomt een schooladvies. Dat kan later zijn dan in het reguliere onderwijs maar dat is geen obstakel voor de verdere schoolcarrière. HIP 10-14 sluit daar namelijk naadloos op aan; leerlingen kunnen op elk moment instromen en uitstromen. Met ons schooladvies kan een leerling dus prima verder in havo-1 of vwo-2, net wat past. 

We garanderen nooit een beter schooladvies, maar wel een schooladvies dat beter past!

Hybride school: de lessen gaan altijd door!

De vele lesuitvallen door maatregelen of corona hebben ook hun impact op het schooladvies van veel leerlingen gehad. Wil je dat de leerprestaties van jouw kind verbeteren, dan wil je niet weer met lesuitval geconfronteerd worden. En bij HIP gebeurt dat ook niet; hier gaan de lessen altijd door! Wij zijn een hybride school en geven les op school als het kan en online als het moet. We werken hiervoor met HIP Online; ons eigen platform dat speciaal is ontwikkeld voor het onderwijs en wat een voorbeeld is geweest voor veel andere scholen die tijdens de lockdowns ook ineens online les moesten geven. 

 

Leerproblemen?

Zijn leerproblemen de oorzaak van het lagere schooladvies? Dan is het belangrijk dat die goed en snel aangepakt worden. Bij HIP kan dat, want wij hebben met HIP Diagnostiek & Advies een eigen orthopedagogisch centrum in huis. Een plek waar ouders terecht kunnen met vragen over de opvoeding of ontwikkeling van hun kind. Maar ook de plek waar onze deskundigen de oorzaak van leerproblemen proberen te achterhalen en daarna persoonlijke handelingsplannen maken waarmee de docenten van HIP het onderwijs nog meer op maat kunnen aanbieden. 

 

Een beter schooladvies met HIP 10-14

Bij HIP 10-14 zetten we ons maximaal in voor een schooladvies dat beter past. Dat doen we met onder andere:

  • Meer tijd en begeleiding voor de vakken waarin dat nodig is
  • Tijd, ruimte en begeleiding om alles eruit te halen
  • Maatwerk in het vakkenpakket; dus ook meer uitdaging als dat kan 
  • Meer tijd om toe te werken naar het schooladvies
  • Betere voorbereiding voor de middelbare school

 

10-14 onderwijs in Laren en Bilthoven

HIP 10-14 is op onze vestigingen in Laren en Bilthoven. Heb je hier vragen over of wil je eens kennismaken met HIP? Dan ben je meer dan welkom op onze scholen! Neem contact op en stel ons jouw vragen of laat je kind een dagje meelopen. 

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

Intake HIP 10-14

Plan een kennismakingsgesprek op onze school! Plan nu!

Brochure

Download onze brochure voor meer informatie Download brochure
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag