Geplaatst op 29 oktober 2020

Mondkapjes, Plexiglas en het Begin van de Toetsweek

Door: Jeffrey Diemel

Nadat het vorige schooljaar online werd afgesloten, konden we dit schooljaar weer “normaal” beginnen. Alle leerlingen gingen weer naar school en ook de deuren van HIP gingen weer open voor bijlessen, huiswerkbegeleiding, studiecoaching, remedial
teaching en nog veel meer!

Maar hoewel dit schooljaar begon als elk ander schooljaar, is alles toch een beetje anders. Al snel werden er strengere maatregelen aangekondigd, scholen begonnen met het uitdelen van mondkapjes, leraren zitten achter plexiglas en ook op HIP gaat alles even ietsje anders: waar voorheen de gezamenlijke kan met limonade en vrolijk gekleurde bekertjes stonden, ligt nu slechts een verdwaald mondkapje, en in het stiltelokaal zijn tafels en stoelen weggehaald om extra afstand te bewaren.
Ondanks de maatregelen, is het schooljaar inmiddels weer in volle gang.
Oktober is alweer aangebroken, de kop is eraf, en terwijl sommige leerlingen in hun hoofd nog wat nazomeren, staat de eerste toetsweek alweer op de planning. Dat is wel weer even wennen nadat de scholen zo lang dicht zijn geweest. Ook voor Daan
(6 VWO) die in Barneveld als eerste begint aan zijn toetsen. Gelukkig is hij goed voorbereid! Op HIP heeft hij een paar weken voor zijn toetsweek een al planning gemaakt waardoor hij genoeg tijd had om alle toetsen voor te bereiden.
Daarnaast hebben die corona maatregelen ook zijn voordelen: “Doordat het wat rustiger is in het stiltelokaal kan ik goed geconcentreerd werken, zonder dat ik snel word afgeleid. Dat vind ik wel heel fijn!”
Als het onderwijs en ook de leerlingen in het bijzonder de afgelopen tijd iets hebben bewezen, dan is het hoe flexibel ze zijn. Waar vorig jaar het onderwijs binnen enkele dagen werd gedigitaliseerd, zijn de leerlingen van HIP opnieuw creatief tijdens de tweede golf. Zo nemen sommige leerlingen nu gewoon hun eigen (duurzame) kartonnen wegwerpbekertjes mee en worden de koekjes en snoepjes in de pauze over de grond gesjoeld om de anderhalve meter afstand te bewaren.
Binnen een paar dagen waren we allemaal weer aan de nieuwe maatregelen gewend.

Groeten,

Emma en Dian
HIP Barneveld

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag