Geplaatst op 27 maart 2024

Mentor bovenbouw in Laren

Door: Marketing team

Een school waar je tijd hebt om individuele aandacht te geven aan je leerlingen en waar het goed georganiseerd is? Dat is de School van HIP, particulier onderwijs in Laren. Als mentor ben jij daar dé spil van de bovenbouw en regel je alles voor jouw leerlingen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Een veelzijdige en afwisselende functie waarbij de jij precies weet wat er speelt. Maar ook een functie waarin je jouw pedagogische vaardigheden handig combineert met management skills en organisatietalent. Solliciteer dan nu op deze vacature voor mentor van de bovenbouw bij de School van HIP in Laren.

Veelzijdige, verantwoordelijke functie
Als mentor ben jij de spin in het web en verantwoordelijk voor jouw groep leerlingen van de bovenbouw. Dit is een veelzijdige baan waarin je onder andere:

 • leerlingen (11 – 18 jaar) begeleidt, ondersteunt en ze volgt in hun sociaal-emotionele ontwikkeling
 • als schakel optreedt tussen docenten, ouders en de locatiedirecteur
 • de locatiedirecteur ondersteunt met o.a. roosters maken en Open Dagen organiseren
 • huiswerkbegeleiders aanstuurt
 • veel praktische zaken regelt zoals de communicatie en boekbestellingen als een leerling versnelt of vertraagt

Vacature in het kort
Functie: Mentor bovenbouw (11-18 jarige)

Locatie: Laren
Uren: 30 – 40 per week

Aanvang: in overleg

Salaris tussen de € 2.700 – € 3.500 euro bruto

Bijzonderheden: Particulier, kleinschalig, gepersonaliseerd onderwijs

Mentor, met tijd voor persoonlijke aandacht
Als mentor bij HIP ben jij de spil op de school. Jij zorgt voor een vlot reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken. De kinderen weten jou te vinden, maar andersom weet jij ook heel goed wie je even extra moet helpen of aanspreken. De school is particulier en kleinschalig waardoor er heel veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. En die geef jij ook, dat is de kern van jouw functie!

Een dag als mentor bij HIP
Geen dag is hetzelfde, daar zorgen de leerlingen wel voor! Een afwisselende baan die jou energie geeft. Jij zorgt ervoor dat alles voor de leerlingen, docenten en locatiedirecteur tot in de puntjes verzorgd is. Dat begint om 8.30 uur als jij de roosters print om ze daarna uit te delen aan de leerlingen. Maar ook herinner jij ze aan de lessen zodat ze niet te laat komen en geef je ze hun huiswerkplanning uit HOMi, ons online planningsysteem. Aan het einde van de dag check jij of het huiswerk door de docenten daarin is opgegeven en de feedback van de huiswerkbegeleiders is bijgewerkt. Zelf schrijf jij daarin dagelijks een kort verslag zodat de ouders op de hoogte blijven van de vorderingen.

Organiseren en adviseren
Overdag ben jij het aanspreekpunt voor de leerlingen en docenten en stuur jij ook bij waar nodig. Datzelfde doe je ook met de huiswerkbegeleiders. Zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. De locatiedirecteur kan tussendoor een beroep op je doen, bijvoorbeeld om nieuwe roosters te maken of activiteiten te organiseren zoals een Open Dag. Verder ben jij ook de link tussen de kinderen, hun ouders en de locatiedirecteur. En docenten komen naar jou als ze iets over de leerling willen bespreken, zoals het versnellen of vertragen in een bepaald vak. Doordat jij elke leerling goed kent en op de hoogte bent van de voortgang en de sociaal-emotionele ontwikkeling kan jij daar goed in adviseren en regel je het als besloten wordt om een leerjaar, niveau of tempo aan te passen.

Wat wij van jou vragen:

 • Jij bent een echte ‘spin in het web’ die snel schakelt en altijd het overzicht houdt
 • Jij bent sociaal, communicatief vaardig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Natuurlijk heb je een warm hart voor pubers maar vooral met de groep 11 tot 18-jarigen heb je van nature een klik
 • Je bent positief, enthousiast en doortastend
 • Je hebt bij voorkeur een onderwijs of pedagogische achtergrond
 • Je combineert met gemak pedagogische en organisatorische taken

Wat wij jou bieden:
Een veelzijdige en goedbetaalde baan in een pedagogisch unieke en vooruitstrevende omgeving. Je werkt 30 – 40 uur per week (uren in overleg) en vakantiegeld wordt maandelijks uitbetaald. De omgeving waarin je werkt voelt huiselijk maar de aanpak is uiterst professioneel; we zijn niet voor niets opnieuw door de Onderwijsinspectie lovend beoordeeld!
Bij HIP vind je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en staan we altijd open voor jouw inbreng en vernieuwende ideeën. Deze functie kan ook door zzp’ers ingevuld worden.

Dit is HIP
HIP is Huiswerkbegeleiding op 18 locaties in Nederland èn twee particuliere scholen in Laren en Bilthoven waar persoonlijk onderwijs centraal staat. We helpen elk kind op de manier die het beste bij hem of haar past. Zodat ze leren leren en plannen, leren (weer) leuk gaan vinden en zich ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Dat doen we in een fijne, huiselijke schoolomgeving en altijd met veel persoonlijke aandacht voor elk kind. Deze aanpak wordt goed gewaardeerd door de inspectie en is bewezen succesvol: al 4 jaar op rij is 100% van onze leerlingen geslaagd voor het eindexamen!

Is deze vacature iets voor jou?
Wil jij ook het verschil maken voor de pubers op onze school? Werken op een plek waar je zowel bezig bent met pedagogiek als organisatie? En denk je graag mee over de ontwikkeling van ons onderwijs en instituut? Dan ben jij de mentor die wij zoeken!

Mail je cv en motivatie naar: jeffreydiemel@hip.nl

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag