Verbeter de leerprestaties en het schooladvies met HIP 10-14 onderwijs

Heeft je kind een leerachterstand opgelopen? Dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk aanpakken en wegwerken! Dat kan met HIP 10-14: persoonlijk en custommade onderwijs voor kinderen van 10 t/m 14 jaar in Laren en Bilthoven. 

Impact op ontwikkeling en schooladvies

Leerachterstanden zijn er altijd al geweest maar nu komen ze nog veel vaker voor. Door corona dat een enorme impact heeft, ook bij de leerprestaties en ontwikkeling van kinderen. En gaan ze weer naar school, dan is zo’n achterstand niet even weggewerkt. Het effect ervan werkt door in de klas en in hun ontwikkeling. Met onder andere het risico op een lager schooladvies. En met het gevoel van falen of ‘dom zijn’.

 

Leerprestaties weer boven niveau

De gevolgen van een leerachterstand kunnen beperkt of zelfs weggewerkt worden als die achterstand goed wordt aangepakt. En dat doen we bij HIP. Met onze unieke, persoonlijke werkwijze en het 10-14 onderwijs. Een speciale groep voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar die met maatwerk en veel persoonlijke aandacht hun leerprestaties weer op of zelfs boven niveau krijgen.  

Zo werkt HIP 10-14

HIP 10-14 is persoonlijk onderwijs voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en voor kinderen van klas 1 en 2 van de middelbare school. De kinderen zitten samen in een groep en krijgen instructie in kleine groepen of individueel. De lessen gaan volgens hun persoonlijke leerplan; op het eigen niveau en in het eigen tempo. Dit kan dus met meer uitdaging zijn, maar ook kunnen ze meer tijd krijgen als dat nodig is. Zoals bij een leerachterstand.  

Meer tijd?

Heeft een leerling meer tijd nodig? Dan kan dat bij HIP. Hier krijgen ze die tijd en extra begeleiding bij de vakken waar ze dat nodig hebben. En zijn er andere vakken waar ze juist wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken? Dan is dat ook mogelijk. Bij HIP volg je de vakken op het niveau en in het leerjaar waar je aan toe bent. Met persoonlijke begeleiding en volop aandacht werken we de achterstand weg terwijl er ook de ruimte is om door te gaan met die vakken waar ze misschien al wel veel verder in zijn.

 

Of meer uitdaging

Omdat elk kind anders is, weten we ook dat niet elk kind met een leerachterstand in alle vakken achterloopt. En dan is het wel zo fijn als je in de vakken die je al wel goed beheerst, ook lekker door kunt gaan. Wij bieden ze die uitdaging met custommade onderwijs. Gaat rekenen niet zo goed maar is Engels al wel veel beter? Dan geven we elk vak op het niveau dat past; dat kan dus rekenen op het niveau van groep 7 zijn, maar Engels al op dat van vwo-1!

 

Dit is HIP

De School van HIP is een particuliere school met onder meer basis- en middelbare scholen, huiswerkinstituten, een orthopedagogisch centrum en dus ook HIP 10-14. Met ervaren docenten, huiswerkbegeleiders, hoogbegaafdheidsspecialisten, orthopedagogen en meer vind je hier alle kennis en expertise in huis om je kind het onderwijs te geven dat het nodig heeft. Custommade noemen we dat, en dat bieden we aan met een persoonlijke aanpak afgestemd op de leervoorkeuren, talenten en interesses van elk kind. Een individuele benadering, maar dat doen we wel met elkaar. Zo maken we leren bij HIP weer leuk en krijgt elk kind de kans om de beste versie van zichzelf te worden.

De Onderwijsinspectie gaf HIP in mei ’21 opnieuw een positieve beoordeling!

Beter voorbereid naar de middelbare

De unieke aanpak van HIP is heel geschikt om leerachterstanden weg te werken. En dat geldt zeker voor HIP 10-14, dat is ideaal voor kinderen die beter voorbereid naar het middelbaar onderwijs willen gaan. Zonder leerachterstand dus. De in- en uitstroom in deze groep sluit naadloos aan op het reguliere onderwijs. Leerlingen kunnen bij HIP 10-14 op elk moment starten en ook op elk moment uitstromen. Dat is wel zo praktisch!

Leerachterstand = lager schooladvies?

In het reguliere onderwijs wordt het schooladvies in groep 7 en 8 bepaald. Maar leerlingen met een leerachterstand kunnen dan een lager schooladvies krijgen dan verwacht. Omdat ze door deze coronatijd bijvoorbeeld slechter presteren op de Cito-toets dan ze normaal gesproken hadden gedaan. Bij HIP 10-14 krijgt elk kind daarentegen de tijd om zich nog meer en beter te ontwikkelen. Het schooladvies komt hier later en we begeleiden elk kind persoonlijk waardoor de leerachterstand ingehaald kan worden en het schooladvies past bij de mogelijkheden van het kind. 

We garanderen nooit een beter schooladvies, maar wel een schooladvies dat beter past!

 

Hybride school: de lessen gaan altijd door!

De vele lesuitvallen door maatregelen of corona hebben ook veel leerachterstand bij de leerlingen veroorzaakt. Niemand weet hoe het de komende tijd verder gaat, maar wat wij wel weten is dat bij HIP de lessen altijd doorgaan! Wij zijn een hybride school en geven les op school als het kan en online als het moet. We werken hiervoor met HIP Online; ons eigen platform dat speciaal is ontwikkeld voor het onderwijs en wat een voorbeeld is geweest voor veel andere scholen die tijdens de lockdowns ook ineens online les moesten geven. 

 

Daarom HIP 10-14 bij een leerachterstand

Voor kinderen met een leerachterstand heeft HIP 10-14 veel voordelen zoals:

  • Meer tijd en begeleiding voor de vakken waarin dat nodig is
  • Meer tijd om toe te werken naar het schooladvies
  • Tijd, ruimte en begeleiding om alles eruit te halen
  • Maatwerk in het vakkenpakket; dus ook meer uitdaging als dat kan 
  • Betere voorbereiding voor de middelbare school
  • Een schooladvies dat beter past 
  • En uiteindelijk minder of geen leerachterstand meer!

 

10-14 onderwijs in Laren en Bilthoven

HIP 10-14 wordt aangeboden op onze locaties in Laren en Bilthoven waar ook de particuliere basis- en middelbare scholen van HIP gevestigd zijn. Wil je hier meer over weten of eens sfeer komen proeven? Je bent meer dan welkom! Neem contact op en stel ons jouw vragen of laat je kind een dagje meelopen.

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

Intake HIP 10-14

Plan een kennismakingsgesprek op onze school! Plan nu!

Brochure

Download onze brochure voor meer informatie Download brochure

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag