Geplaatst op 10 oktober 2023

Interview Ron Wieten

Door: Marketing team

Huiswerkbegeleiding gaf Lars een enorme boost, omdat het zichtbaar resultaat opleverde.

Midden in Laren ligt Brasserie & Bar Mauve in een oude Saksische boerderij. Het restaurant, bekend in de wijde omtrek, is vernoemd naar de bekende Larense meester-schilder Anton Mauve. Het authentieke pand, 2 jaar geleden volledig gerestaureerd en opnieuw ingericht door de nieuwe eigenaar, ligt tegenover de Brink. Deze nieuwe eigenaar Ron Wieten, mag ik vandaag interviewen in het altijd bruisende Laren. Hij is niet alleen vader van Lars, die lange tijd huiswerkbegeleiding bij HIP Laren heeft genoten, maar ook een graag geziene ondernemer, die heel Laren kent.

We nemen plaats aan de grote tafel in het sfeervol ingerichte restaurant, waar de tafels met wit linnen zijn gedekt: de sfeer van een Franse brasserie met moderne elementen. ‘Ik geloof in zelfontwikkeling’ zegt hij als ik vraag wat hem zo’n succesvolle ondernemer maakt. ‘Mijn ouders regelden niets voor me, terwijl ze wel erg betrokken waren. Zo stonden ze altijd bij mijn voetbalwedstrijden langs de zijlijn, maar als ik met vrienden naar Spanje wilde in de zomervakantie, vroegen ze me hoe ik dat dacht te gaan betalen. Hun manier van opvoeden is de basis geweest voor het ontwikkelen van mijn zelfredzaamheid op jonge leeftijd en dat leverde mij veel op. Ik werd er creatief en proactief van én niet onbelangrijk, het wakkerde mijn ondernemerslust aan.’

 Deze manier van opvoeden hoopt hij ook op zijn kinderen over te brengen. ‘Mijn jongste zoon Lars heeft gedurende zijn HAVO thuis nooit een boek opengeslagen en miste de discipline om te leren’. Uiteindelijk klopten ze aan bij HIP Laren voor intensieve huiswerkbegeleiding. ‘Hij was daar 4 dagen per week en ook soms op zondag. Het gaf hem enorm veel structuur: er wordt een planning met je gemaakt en na afloop controleren ze het huiswerk. Ook na de toetsweek ging hij door, zodat hij niet in een gat viel.’ Bijkomend voordeel: er zat altijd wel een vriend die ook naar de huiswerkbegeleiding ging. Zo werd het leren ook leuker, met tussendoor een potje FIFA spelen of even samen een balletje trappen.

Leverde de huiswerkbegeleiding bij HIP hem ook wat op qua zelfredzaamheid? ‘Zeker’, antwoordt Ron ‘De begeleiding gaf hem naast structuur ook een enorme boost, omdat het zichtbaar resultaat had. De stimulans die hem dat gaf maakte een enorm verschil. We kregen er een ander kind voor terug.’

En hoe vergaat het Lars inmiddels? Hij slaagde afgelopen mei voor zijn havodiploma op het Goois Lyceum met mooie resultaten en spekt inmiddels zijn bankrekening door in de bediening in het restaurant van zijn vader te werken. Verder start hij deze maand met de studie Business Innovations aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Wellicht ook een ondernemer in spé: de appel valt dus niet ver van de boom!

Petra van Hameren, Marketingmanager HIP

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag