Geplaatst op 20 december 2023

Interview Lilian Schuemie

Door: Marketing team

Ouders willen niet alleen dat de resultaten verbeteren, maar ook dat hun kind met zelfvertrouwen de toetsen ingaat.

Regelmatig zetten we een HIPpe medewerker in de spotlights. Vandaag spreek ik af met Lilian Schuemie: Vestigingsmanager van HIP Huiswerkbegeleiding van onze gloednieuwe locatie in Hoofddorp. Het pand bevindt zich aan de Deltaweg 115A naast Kindergarden en valt op door de duidelijke signing op de gevel.

Allereerst vraag ik wat haar motivatie is om vestigingsmanager bij HIP te worden. Ze vertelt enthousiast: ‘Ik ben lange tijd werkzaam geweest in de verslavingszorg en het viel me op dat iedere cliënt zijn eigen, persoonlijke verhaal heeft. Het was mijn rol om daar zonder oordeel naar te luisteren en de hulp te verlenen die nodig was. Dit werk vond ik heerlijk om te mogen doen, liefdevol iemand op weg helpen in zijn of haar proces, er echt kunnen zijn ongeacht iemands afkomst of achtergrond, dat vond ik onwijs mooi om te doen.’

Als mens en manager gegroeid

Daarvoor was Lilian ook assistent-manager bij een kliniek voor dermatologie. ‘Ik werkte daar met veel plezier een paar maanden, toen de vestigingsmanager thuis kwam te zitten. Men deed een beroep op mij om het roer over te nemen en deze gelegenheid greep ik met beide handen aan. Daarvoor werkte ik altijd in een ondersteunende rol en nu mocht ik eindelijk zelf beslissingen nemen en de boel managen; een supermooie uitdaging! Dit kwam op het juiste moment in mijn leven: ik had inmiddels genoeg vertrouwen opgebouwd en kon hier ook mijn management skills ontwikkelen.’

Faalangstig

‘Ik merkte dat ik een beetje faalangstig was omdat ik zelf vroeger niet gestudeerd heb. Ik heb alles geleerd in de praktijk, met vallen en opstaan. Inmiddels ben ik als mens en als manager gegroeid en heb ik vreselijk veel zin om deze nieuwe HIP vestiging in Hoofddorp tot een groot succes te maken.’

Leerlingen laten schitteren

‘Mijn kinderen hebben alle drie huiswerkbegeleiding genoten, dus ik weet ook hoe het is vanuit ouderperspectief. Mijn dochter bijvoorbeeld is dyslectisch en de extra begeleiding heeft veel bijgedragen aan haar ontwikkelingsproces. Het scheelt ook als een buitenstaander de stof uitlegt: dit geeft toch een andere dynamiek dan wanneer je zelf als ouder aan de slag gaat.’

‘Ouders willen niet alleen dat de resultaten verbeteren, maar ook dat hun kind met meer zelfvertrouwen de toetsen ingaat. Een mooie bijkomstigheid is ook, dat je minder strijd ervaart: als je kind thuiskomt is het huiswerk namelijk al gedaan! Ik zie het dan ook als mijn missie om de leerlingen hier in Hoofddorp te laten groeien in hun vertrouwen èn resultaten, het leren weer leuk te maken en ze te laten schitteren.’

Crossfit & kleinkind

Als afsluiting lijkt het me een goed idee om wat meer in te zoomen op waar Lilian zelf blij van wordt. Met een grote glimlach verkondigt ze; ‘Mijn drie kinderen en …. mijn kleinzoon, die net een jaar is geworden! Dat zijn de allerbelangrijkste mensen in mijn leven. Verder word ik erg gelukkig van een mooie wandeling in de natuur, met vrienden thuis een 4 gangen diner koken en samen bomen over het leven èn sporten natuurlijk, dat hoort erbij om fit te blijven. Ik ben nu net begonnen in Hoofddorp aan crossfit. Leuk om te doen en mooi om mijn netwerk hier ter plekke uit te breiden.’

Dank Lilian en wij wensen je super veel plezier en succes in Hoofddorp!

Petra van Hameren, Marketingmanager HIP

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag