HIP 10-14: school voor hoogbegaafden

Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak niet op hun plek in het reguliere onderwijs. Ze moeten mee in het tempo van de anderen terwijl ze zoveel meer kunnen of zelfs al klaar zijn voor de middelbare. Voor die leerlingen is er HIP 10-14 in Laren en Bilthoven: onderwijs met volop uitdaging voor hoogbegaafden van 10 t/m 14 jaar. Hier is hoogbegaafdheid heel gewoon en krijgen de kinderen het onderwijs dat bij ze past.

Volop uitdaging

Van onderprestatie tot verveling of opstandig gedrag, een hoogbegaafd kind komt niet tot z’n recht in het reguliere onderwijs. Het raakt gefrustreerd, voelt zich onbegrepen en laat zich niet van zijn of haar beste kant zien. Terwijl het met voldoende uitdaging juist veel verder kan komen, kan groeien en bloeien, zich gelukkig kan voelen. En dat is dan ook wat we met HIP 10-14 aan hoogbegaafde kinderen aanbieden; volop uitdaging met lessen op het niveau en het tempo dat past. Bij HIP kan elk kind de beste versie van zichzelf worden!

 

Hoogbegaafden op de basisschool

Ouders van hoogbegaafden vertellen ons waar hun kinderen op de basisschool tegenaan liepen: 10 opdrachten maken terwijl ze het al na 1x begrijpen, altijd maar moeten wachten omdat een ander ook een keer het antwoord moet kunnen geven of omdat de andere leerlingen het nog een keer uitgelegd moeten krijgen. Maar ook alle stof van de basisschool al af hebben terwijl ze nog met groep 7 moeten beginnen… Ook al willen de leraren deze kinderen helpen met extra opdrachten, in het reguliere onderwijs is voor hoogbegaafdheid onvoldoende ruimte en vrijheid.

Dit is HIP

Bij HIP hebben we wel de ruimte en vrijheid om het onderwijs op maat aan te bieden. Wij zijn een particuliere onderwijsinstelling met onder andere basisscholen, middelbare scholen, huiswerkinstituten, een orthopedagogisch centrum en dus ook HIP 10-14. Hier geven we custommade onderwijs waarbij elk kind les krijgt op het eigen niveau en in het eigen tempo. Een kind uit groep 7 dat al wiskunde volgt van vwo-2? Bij HIP is dat geen probleem. Wij volgen de leerlijn van het kind en creëren extra uitdaging met persoonlijke opdrachten zodat ze zich kunnen ontwikkelen en hun interesses, kwaliteiten en passies ontdekken. Terwijl er ook nog genoeg ruimte is om kind te zijn en samen te werken met de andere leerlingen.

De Onderwijsinspectie gaf HIP in mei ’21 opnieuw een positieve beoordeling!

 

Zo werkt HIP 10-14

HIP 10-14 is persoonlijk onderwijs voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en voor kinderen van klas 1 en 2 van de middelbare school. De kinderen zitten samen in een groep en krijgen instructie in kleine groepen of individueel. De lessen gaan volgens hun persoonlijke leerplan; op het eigen niveau en in het eigen tempo. Hoogbegaafde kinderen die al tijdens de basisschool toe zijn aan de middelbare, kunnen bij HIP 10-14 die lessen volgen.

Vlot door de leerstof

De instructies bij HIP 10-14 zijn kort, slechts 15 minuten per vak. Doordat dit in kleine groepen of één-op-één gaat, gaan de leerlingen lekker vlot door de stof heen. En is het vak afgerond voor dat leerjaar? Dan gaan we hier gewoon door met de stof van het volgende jaar. 

Bij HIP krijgt het hoogbegaafde kind uitdagend onderwijs en begeleiding op maat

Orthopedagogisch centrum in huis

Met HIP Diagnostiek & Advies hebben we ook een eigen orthopedagogisch centrum in huis. De plek waar ouders terecht kunnen met vragen over de opvoeding of ontwikkeling van hun kind. Maar ook de plek waar we met onderzoeken kijken of hoogbegaafdheid de oorzaak is van problemen in gedrag of ontwikkeling. Na zo’n onderzoek geven we in een persoonlijk rapport gerichte adviezen hoe hiermee het beste omgegaan kan worden. Hoogbegaafden die bij HIP 10-14 naar school gaan, profiteren hier natuurlijk ook van. Want behalve dat we altijd van elk kind de leervoorkeur toetsen om zo het onderwijs op maat aan te bieden, kunnen we ook direct bij deze deskundigen terecht voor extra vragen, training en begeleiding als dat nodig is.

 

Plezier in school

Naast de standaard schoolvakken krijgen leerlingen bij HIP ook veel ruimte en vrijheid voor hun persoonlijke portfolio. Zo kunnen ze zich verdiepen in onderwerpen waar zij interesse in hebben. Wij begeleiden ze daarbij, motiveren en stimuleren ze. Ook volgen ze bij HIP groepslessen en workshops. Van lessen in fotosynthese en prijselasticiteit tot workshops over programmeren, robotica en blockchain of zelfstandig ondernemen. Hier ontdekken kinderen hun passies en interesses en gaan ze met plezier naar school!

 

Ook als er meer tijd nodig is

Behalve hoogbegaafden komen ook andere kinderen bij HIP naar school. Of ze nu meer tijd nodig hebben, een leerachterstand willen wegwerken, extra begeleiding omdat ze een rugzakje hebben of een combinatie hiervan, het kan bij HIP. Onze klassen zijn heel klein en de instructie is in kleine groepjes of individueel. Zo kunnen we elk kind de aandacht en de lessen geven op de manier en het niveau dat het beste past. Snel en uitdagend voor de hoogbegaafde leerling maar ook met extra tijd en aandacht voor ieder ander kind.

 

Hybride school: de lessen gaan altijd door!

Wat er ook gebeurt, bij HIP gaan de lessen altijd door! Wij zijn een hybride school en geven les op school als het kan en online als het moet. We werken hiervoor met HIP Online; ons eigen platform dat speciaal is ontwikkeld voor het onderwijs en wat een voorbeeld is geweest voor veel andere scholen die tijdens de lockdowns ook ineens online les moesten geven. 

 

HIP 10-14, dé school voor hoogbegaafden

Met onze unieke en succesvolle aanpak is HIP 10-14 de school voor hoogbegaafden. Hier krijgen ze maatwerk in het onderwijs waardoor ze:

  • Meer gemotiveerd en tevreden zijn
  • Leren op het niveau en in het leerjaar dat bij ze past
  • Successen behalen
  • Niet voortijdig school verlaten
  • Meer toekomstperspectief ervaren

Bij HIP 10-14 worden hoogbegaafde leerlingen weer kinderen die gelukkig zijn op school en de beste versie van zichzelf worden!

 

10-14 onderwijs in Laren en Bilthoven

Met HIP 10-14 bieden we onderwijs voor hoogbegaafden aan op onze locaties in Laren en Bilthoven. Heb je vragen over dit onderwijs of wil je het eens zelf zien

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

Intake HIP 10-14

Plan een kennismakingsgesprek op onze school! Plan nu!

Brochure

Download onze brochure voor meer informatie Download brochure

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag