Geplaatst op 10 juli 2020

HIP Driebergen, bedankt!

Door: Jeffrey Diemel

HIP Driebergen, sinds 1 november 2019 mijn werkdomein, trots maar ook gespannen begon ik aan dit nieuwe avontuur.
Omgaan met leerlingen in de puberleeftijd is mij niet vreemd, ik coach al jaren leerlingen die op school wat uitdagingen hebben. Daar was ik niet bang voor dus ik begon voortvarend. Het pand aan de Hoofdstraat 79 werd door vorige eigenaar van HIP Driebergen, Jacqueline Holterbosch, ook bewoond en na haar verhuizing te groot en te kostbaar, dus de eerste uitdaging was het vinden van een nieuw pand. Dit had ik redelijk snel gevonden, ook aan de Hoofdstraat maar dan wat verderop, nummer 151. Al snel hadden mijn man en ik tekeningen gemaakt van hoe we dachten dat het er uit zou moeten zien. Dit lieten we een ervaren HIP-aannemer uitvoeren en hij heeft de overhoor ruimtes naar eigen wensen gemaakt. Toen zij klaar waren konden wij weer verder met schilderen en behangen, na de begeleidingsuren op de vestiging. Het werd steeds mooier en meer ons eigen pand. Vol verwachting openden we in januari de deuren om de leerlingen te verwelkomen. Ondertussen broedde ik op een leuk plan voor de opening – maar dan moesten wel de puntjes op de “i”, zo kritisch ben ik dan ook nog. Ik had mijn zinnen gezet op een opening met buurt en ouders in maart, de datum stond nog niet helemaal vast. De kinderziektes hebben we in februari uit het pand gehaald en tja, toen kwam corona voorbij. De opening stelden we hiermee uit naar het volgende schooljaar.

Ok, we zijn flexibel, we schakelen om.

Op 16 maart hebben we alle leerlingen en begeleiders omgeschakeld, begeleiders getraind op HIP Online, de leerlingen verdeeld in kleinere groepen en in 1 dag tijd waren we klaar voor de ‘nieuwe tijd’. We wisten toen nog niet dat het meer dan 3 maanden zou duren voor we de leerlingen weer op de vestiging zouden zien. Bizar! En ook, wat een flexibiliteit hebben we allemaal getoond, de begeleiders, maar vooral ook de leerlingen. Ik zeg een groot dankjewel aan alle begeleiders, ouders en leerlingen die deze afgelopen periode zo hard hebben gewerkt! Nu is het vakantie en trekken we de stekkers er even uit. Ok niet helemaal, u mag altijd mailen 😉

Groetjes,

Greta
(Locatiedirecteur HIP Driebergen)

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag