Geplaatst op 1 februari 2021

HIP BUSSUM EN HAAR ONLINE KENNIS EN WARMTE

Door: Jeffrey Diemel

Bij HIP Bussum vallen we van de ene mooie tekening in de andere mooie tekening. Leerlingen maken de mooiste creaties. Niet op papier, maar in het online whiteboard van ons HIP Online platform. Wat een uitkomst is deze tool nu de samenleving grotendeels online plaatsvindt. 

 

Tijdens de lockdown van 2020 hebben we ervaren dat online onderwijs een must is om eventuele achterstanden bij leerlingen te beperken. Een onzekere periode waarin het gebruik van HIP Online gelukkig direct uitkomst kon bieden. Hoe blij we ook zijn om de leerlingen op deze manier te ondersteunen, wij zijn afhankelijk van één hele belangrijke factor: de aanpak van de scholen. We hebben veel moeten schakelen in onze strategie, maar HIP Bussum is dankbaar voor het vertrouwen van onze ouders. Met z’n allen hebben we schooljaar 2019/2020 fantastisch weten af te ronden! Niets is minder waar als we diep van binnen dachten dat we de hectische afsluiting van het schooljaar achter ons konden laten en vol goede moed de leerlingen weer op de vestiging konden ontvangen.

 

Nu begin 2021 blijkt het een illusie te zijn. Wat begon als een gebruikelijke start, met leerlingen op onze vestiging, eindigde in een deceptie. Wéér de leerlingen op afstand begeleiden en het stukje persoonlijke aandacht fysiek moeten missen. Inmiddels staat HIP online en haar aanpak niet meer in de kinderschoenen. Je zou bijna kunnen zeggen dat we ‘gewend’ raken aan de online grapjes maken, het online krullen zetten en de online ouder- en mentorgesprekken. Ook zien we dat het aanpassingsvermogen van de leerlingen is gegroeid. Velen doen dit nu voor de tweede keer en bewijzen dat ook zij dit inmiddels fantastisch kunnen bewerkstelligen. Wie had ooit gedacht dat de warmte die wij meegeven aan onze kinderen, nu via het virtuele netwerk doorgegeven kon worden? Wellicht zijn de grapjes wat vertraagd, wanneer blijkt dat er een internetverbinding wat instabiel is of de leerling überhaupt niet op de afgesproken tijd op de juiste plaats is, maar hé, ook dat lossen we op! 

 

We kunnen zeggen dat we met ons team bij HIP Bussum op afstand nog steeds dezelfde teamspirit kunnen handhaven en wij dit ook te allen tijde zullen blijven doorvoeren. Online is en wordt de nieuwe communicatie, daarin blijven wij absoluut niet achter. Het is een vorm van onderwijs die we vandaag de dag zullen blijven zien in het dagelijks leven, maar stiekem verlangen wij enorm naar de combinatie van de gezelligheid en professionaliteit op de vestiging in Bussum zoals wij deze gewend zijn. En wij weten het in ieder geval zeker, die tijd is onderweg!

 

Jennifer Boor
Vestigingsmanager
HIP Bussum

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag