Welkom

HIP Bussum is het schooljaar 2021-2022 gaan uitbreiden! Naast de begeleiding die wij al jaren bieden voor alle leerjaren en -niveaus, is er nu een apart instituut voor klas 5 en 6, namelijk profiel gerichte begeleiding voor (pre) examenklassen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Dat komen jullie allemaal te weten bij ons nieuwe instituut: De BovenBouw Academy by HIP

Over de BovenBouw Academy

Om de bovenbouwleerlingen nog meer in hun behoeften te voorzien, heeft HIP Bussum haar diensten uitgebreid. Naast het feit dat leerlingen op basis van hun profiel vaak voor bepaalde / selecte vakken ondersteuning behoeven, kunnen zij echter ook voor alle examenvakken en hulpvragen daaromheen 1-op-1 inhoudelijke begeleiding krijgen. Denk hierbij aan ondersteuning bij het maken van een goede planning, structuur aanbrengen, tot aan de diepgaande vragen omtrent de examenvakken en het maken het profielwerkstuk.

Daarnaast biedt de BovenBouw Academy een iets andere vorm van begeleiden, wat neerkomt op een volwassen benadering, een kleinschalige opzet en individueel gestuurde plannen van aanpak. Onze bovenbouwdocenten met jarenlange examenervaring zien hier uiteraard op toe en adviseren op basis van hun kennis welke aanpak het beste bij de leerling aansluit. Om een HIP-dag in goede orde af te ronden, ontvangen ouders na iedere HIP-dag een lesverslag. Hierin volgen ouders, leerlingen én de aanspreekpunten van de BovenBouw Academy de voortgang van iedere leerling. Om leerlingen klaar te stomen voor het eindexamen (én de studiejaren erna), trainen wij een stukje zelfstandigheid. Zoals gewend vanuit HIP staat de persoonlijke aandacht bij ons hoog in het vaandel, waardoor er altijd vanuit een helikopterview zicht wordt gehouden op de voortgang en leerdoelen van de leerling.

De ruimtes op de Huizerweg zijn dusdanig ingericht dat leerlingen een eigen werkplek hebben in de zogeheten bekende stiltelokalen. Momenteel zijn er twee stilte lokalen aanwezig, met ieder aparte, afgesloten overhoor ruimtes. Daarnaast zijn er projectruimtes aanwezig waar zowel individueel als in groepsvorm gewerkt kan worden.

 

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar de profiel gerichte begeleiding van de BovenBouw Academy? Loop gerust een dagje mee om te ervaren of het iets voor jou is! Wil je graag een afspraak inplannen of heb je vragen? Neem gerust contact op met het management van de BovenBouw Academy.

 

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 

14:00-21:00 uur (huiswerkbegeleiding 16:00-19:00 uur)

Zondag 

11:00-18:00 uur (huiswerkbegeleiding 11:00-14:00 uur)

Adresgegevens

Huizerweg 10
1402 AA Bussum
Tel: 035-3030938
E: bba@instituuthip.nl

#hiphelpt

HIP is een behulpzame plek voor mij. Ik zit hier nu 4 jaar en ik ben nog nooit blijven zitten. Het is een rustige en leerzame plek.

Boris , 4 VWO, Willem de Zwijger College
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag