Geplaatst op 22 januari 2021

Een HIPpe Online lesdag met Juf Anita

Door: Jeffrey Diemel

Op deze woensdag in de lockdown startte ik zoals gebruikelijk met mijn twee “rekenen groep 5” kids. Beide kinderen, een jongen en een meisje zaten al keurig klaar voor de les. We begonnen met gezellig wat te kletsen. Zoals altijd zat de jongen keurig aan tafel, nog even snel een broodje wegwerken en een grote mok thee met melk drinkend. Het meisje zat dit keer met haar koptelefoon op netjes aan tafel, een andere keer ligt ze ook wel eens ontspannen met haar laptop op bed. We oefenden de grote keersommen. Steeds werden we gadegeslagen door de inmiddels beroemde kat met de naam Tijgertje. Tijgertje probeert steeds het broodje van de jongen af te pakken, als dat niet lukt gaat de kat zijn geluk beproeven bij de thuiswerkende vader die ook met zijn laptop aan tafel zit. We lachen met zijn allen om deze gekke kat en krijgen toch alle sommen af.

In de afgelopen weken heb ik al heel wat huisdieren, knuffels en já zelfs een drumsolo voorbij zien komen. Steeds is er weer die balans tussen socialiseren, contact maken en gewoon keihard werken. Ik durf echt te beweren dat onze kids geen achterstand oplopen qua leerstof. Alle kinderen hebben steeds in een heel klein groepje instructie. De verwerkingsopdrachten worden continu gemonitord. Als docent kan ik direct feedback, extra uitleg en natuurlijk vooral veel complimenten geven. Dit systeem werkt echt als een trein, de kinderen zijn het al gewend om hun dagtaak in Klasseplan op te zoeken en om hun opdrachten in Snappet te maken. Regelmatig vertel ik de kinderen ook wat een bofferds zij zijn. Mijn buurjongetje krijgt twee keer per dag 10 minuten onlineles met 28 leerlingen tegelijk……..

Om half tien kwamen de drie “groep 8 rekenkinderen” online. Ook hier werd nadat we even hadden gebabbeld keihard gewerkt in Snappet met moeilijke procenten, één jongen maakt zelfs al wiskundesommen van VWO klas 1. Deze sommen zijn voor mij ook echt leuk om te doen, ik ben dol op wiskunde!

In de pauze van 10.00 uur maak ik even contact met wat met mijn collega’s die vandaag wat leerlingen op de vestiging begeleiden. Ik hoor dat het heel goed en leuk gaat, de kinderen vinden het erg leuk om elkaar weer even te zien.

De rest van de ochtend wordt gevuld met nog vier online lessen spelling en taal. Inmiddels is iedereen goed gewend aan het online systeem, meestal komen de kinderen op tijd in de les.

Gelukkig krijg ik altijd snel contact met ouders via de Parro app als er even iemand mist. Want ja, natuurlijk moet er ook weleens iemand even naar het toilet. Of: “Ik was even aan het gamen of ik moest even wat eten, of ik was het even vergeten”……

Vandaag deden we in de middag een levend Bingo Spel; de kinderen moesten in hun huis op zoek gaan naar tandpasta, een kaars, een kussen, iets paars etc. Rennen dat ze deden om als eerste voor de camera te verschijnen met hun object! Een jongen moest keer op keer twee trappen op om zijn spullen te halen. We hadden echt dikke gein met elkaar, dit was weer een heerlijke HIPpe online dag! 

Wil je dit bericht delen?
Klik op één van deze kanalen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag