Bij het vak maatschappijleer leer je over politieke systemen, de rechtsstaat, cultuur en media. Dit vak wordt, in vergelijking met andere vakken, nog niet zo heel lang gegeven en wordt ook wel eens omschreven als ‘burgerschap’, ‘maatschappijkunde’ of ‘mens en maatschappij’. Een lange tijd werd dit vak als ‘minder belangrijk’ omschreven, maar het is een verplicht waar je ook nog eens eindexamen in kunt doen. Tegenwoordig wordt het vak steeds belangrijker gevonden om scholieren meer te laten leren over heersende normen en waarden in Nederland. Heb je moeite met maatschappijleer of lukt het je niet om te slagen voor je toetsen? Volg dan een bijles maatschappijleer bij HIP en ontdek hoe jij het beste kunt leren.

Bijles maatschappijleer & huiswerkbegeleiding

Een focus op ‘leren’ leren bij HIP

Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met een bijles maatschappijleer. Onze enthousiaste huiswerkbegeleiders kunnen jou altijd helpen bij het halen van een goed cijfer of je eindexamen. Zij hebben namelijk zelf ook allemaal VWO afgerond met een 7 of hoger. Bovendien combineren we de kennis van onze begeleiders zodat er altijd voldoende kennis en kunde in huis is om jou te begeleiden.

Wat kun je verwachten bij HIP?

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding leggen eerst een leervoorkeuren-test af, de Peperklip. Aan de hand van deze test leren we op welke manier de leerling het beste informatie kan opnemen, zodat wij onze begeleiding daarop kunnen afstemmen. Iets waar ze de rest van hun schoolcarrière profijt van hebben. Om ervoor te zorgen dat je op school ook gewoon een voldoende kunt halen, doen we bij HIP eerst een oefentoets om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren. Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag