Bijles taal en spelling op de basisschool

De Nederlandse taal is lastig, dus hoe eerder je dit goed beheerst des te beter het is. Bij HIP geven we ook bijles in taal en spelling voor kinderen van de basisschool. Individueel en altijd op maat zodat elk kind onze taal en de spelling kan leren op de manier die voor hem of haar het beste werkt. Zo leert elk kind goed Nederlands schrijven en spellen, ook bij dyslexie of als ze een achterstand op school hebben opgelopen.
Button: Neem contact op

Nederlandse taal

Wanneer schrijf je een woord met een -d, een -t of -dt? Wat doe je nu met dat kofschip? Hoe herken je het lijdend voorwerp en wat is de persoonsvorm? Het is niet zo vreemd dat veel kinderen moeite hebben met de Nederlandse taal. Maar zit die eenmaal goed in hun systeem, dan hebben ze daar voor altijd plezier van. Al bij de eindtoetsen op de basisschool, maar ook tijdens de middelbare school, met studies en in hun werkzame leven. Een goed begrip en een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel, en wij helpen ze daarbij.

 

Goed kunnen schrijven en spellen

Met persoonlijke aandacht, 1-op-1 uitleg en een aanpak die is afgestemd op de persoonlijke leerlijn kan elk kind goed leren schrijven en spellen. En dat is ook precies de manier waarop we bij HIP bijles geven. Persoonlijk, met aandacht voor de ontwikkeling van het kind en op een manier die het beste werkt.

Schrijven, ontleden en begrijpend lezen

Elke dag staan de specialisten van HIP klaar om de kinderen te helpen met bijles. Met de bijlessen taal en spelling helpen ze de kinderen bij het schrijven, het ontleden van de zinnen en met begrijpend lezen. Dat doen we op het niveau van elk kind afzonderlijk en op de manier en met technieken die aansluiten bij de leerbehoefte en de leervoorkeuren van jouw kind. Zo leren ze niet alleen sneller, het leren wordt ook meteen veel leuker.

 

Achterstand op school?

Een taal leer je door er steeds mee bezig te zijn. Maar door het thuisonderwijs hebben veel kinderen een achterstand op school opgelopen. En dat merken we ook in de taal en spelling. Met bijles gericht op de stof die ingehaald moet worden, zorgen wij ervoor dat ze weer op het juiste niveau komen. Zodat ze weer goed mee kunnen met de klas en kunnen schrijven en spellen op het niveau van de groep waar ze in zitten.

 

Dyslexie en spelling

Als iets lastig is voor kinderen met dyslexie, is het wel foutloos spellen en schrijven. Door de dyslexie kunnen vakken als taal voor deze kinderen een ware bron van frustratie worden. Met de bijles van HIP helpen we ze bij taal en spelling op een manier die werkt, omdat we altijd persoonlijk les geven. Zo kijken we naar de behoefte van het kind en de manier waarop zij het beste kunnen leren. Dyslexie kunnen we natuurlijk niet oplossen, maar we helpen deze kinderen wel door ze technieken en methodes aan te leren zodat ze zo goed mogelijk met de Nederlandse taal kunnen omgaan.

1-op-1 bijles in taal en spelling

Bij HIP zijn de bijlessen altijd persoonlijk. Met 1-op-1 les krijgen de kinderen bij ons van vakdocenten bijles in het vak of het onderwerp waar zij hulp bij nodig hebben. Bij taal en spelling leren we ze verschillende manieren en technieken waarmee ze de Nederlandse taal veel beter gaan beheersen en goed kunnen toepassen. Natuurlijk oefenen we ook veel, we beschikken over heel veel oefentoetsen voor de verschillende groepen en eindtoetsen. Zo wordt elk kind bij HIP beter in taal en spelling.

 

Oefen voor de eindtoetsen Cito, NIO of IEP

Is er binnenkort een eindtoets? Dan kan extra begeleiding daarvoor net dat zetje zijn om die toetsen echt goed te kunnen maken. Die begeleiding vind je bij HIP; met bijles in het vak waar nog wat hulp bij gebruikt kan worden. Zoals bij taal en spelling. De bijles kan net zo intensief zijn als gewenst is. En met onze persoonlijke lessen en enorme bestand aan oefentoetsen bereiden we elk kind maximaal voor op de komende eindtoets, zowel voor het Cito, de IEP en het NIO.

 

Voor kinderen van de basisschool

Kinderen van de basisschool kunnen voor bijles in taal en spelling terecht bij HIP. Deze bijlessen geven we aan alle leeftijden, voor elke groep en voor elk type onderwijs. Doordat de bijles altijd individueel gegeven wordt en geheel wordt afgestemd op de methode van de school en de leerlijn van het kind zelf, is het altijd maatwerk. Zo streven we naar maximaal resultaat en wordt alleen dat aangeboden waar ook behoefte aan is.

Zo werkt bijles taal & spelling lezen bij HIP

 • 1-op-1 begeleiding
 • Afgestemd op de persoonlijke leervoorkeur
 • Volgens de methode van school
 • Regelmatig contact met ouders en school
 • Ook op zondag en tijdens vakanties

 

Faalangsttraining

Zelfs als de Nederlandse taal geen probleem (meer) is, komt het nog voor dat kinderen toch onvoldoendes voor de toetsen halen. Dit heeft dan niet meer met de beheersing van de stof te maken, maar kan wel veroorzaakt worden door faalangst. De angst om te mislukken kan een kind zo beïnvloeden dat ze ondanks alle voorbereiding, toch weer een slecht cijfer halen. Om die angst te overwinnen, of daar goed mee om te leren gaan, adviseren wij een faalangsttraining. Kinderen leren dan tijdens individuele sessies omgaan met hun negatieve gedachten en dit om te zetten in positieve ideeën. Zodat ook zij daarna wel goede resultaten kunnen behalen.
Button: Lees meer over de faalangsttraining

Bijles basisschool

Voor bijles in vakken van de basisschool kun je altijd bij HIP terecht. Wij geven in meerdere vakken bijles aan kinderen van de basisschoolleeftijd. En is er meer behoefte aan begeleiding bij leer- en/of gedragsproblemen? Dan is ook remedial teaching mogelijk op al onze locaties.

Bijles op alle HIP-vestigingen

Bijles taal & spelling is mogelijk op elke HIP-vestiging. Welke voor jou het meest dichtbij is? Kijk dan op de kaart hieronder. Ook de faalangsttrainingen worden op al deze locaties verzorgd. Heb je vragen over onze bijlessen of wil je eens kennismaken of je kind aanmelden? Neem dan contact op met het huiswerkinstituut van HIP bij jou in de buurt. We staan voor je klaar!

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag