Bijles rekenen op de basisschool

Goed leren rekenen op de basisschool is belangrijk, kinderen hebben het in elke klas en bij vrijwel elk vak nodig. Een achterstand met rekenen kan dus veel gevolgen hebben. Voorkom zo’n achterstand of werk het weg met bijles rekenen van HIP. Speciaal voor kinderen van de basisschool geven we deze bijlessen zodat ze al snel weer goed mee kunnen met de lessen op school.

Leren rekenen

Al vanaf het begin op de basisschool leren kinderen spelenderwijs met cijfers omgaan. Daarna leren ze de cijfers schrijven en lezen en beginnen ze met het oplossen van eenvoudige sommen. Gaandeweg wordt dat getalbegrip groter en leren ze de sommen te automatiseren. Hierdoor gaat het rekenen steeds sneller waardoor kinderen aan het einde van de basisschool veel verschillende rekenopdrachten kunnen oplossen en hun rekenvaardigheden ook toepassen in het dagelijks leven. Als ze dat rekenen ook goed beheersen…

 

Achterstand in rekenen, dyslexie of dyscalculie

Toch lukt het niet alle kinderen om alle stappen van het rekenonderwijs soepel te doorlopen. Of ze nu een achterstand hebben opgelopen door bijvoorbeeld thuisonderwijs of doordat ze dyslexie of dyscalculie hebben, rekenen kan een echte opgave zijn voor veel kinderen. Zo zijn redactiesommen voor kinderen met dyslexie extra lastig, en dyscalculie maakt rekenen sowieso een stuk ingewikkelder.

Breuken

Ook kan het zijn dat een bepaald onderdeel van het rekenen niet begrepen wordt. Zoals met breuken. Wordt de uitleg van de docent gewoon niet begrepen of krijgt het kind de methode niet onder de knie? Dan blijft dat een probleem bij de volgende leerjaren omdat daar wordt uitgegaan van een bepaalde basiskennis. Rekenen wordt dan steeds moeilijker.

 

1-op-1 bijles rekenen

Bij HIP geven we bijles in rekenen. Dit doen we 1-op-1 en volgens de methode die gebruikt wordt op de school zelf. De bijles geven we volgens de leervoorkeur van het kind. Op de manier dus die het beste past bij jouw zoon of dochter. En met volop oefenmateriaal en persoonlijke aandacht werken we de achterstand weg en zorgen we dat ze het rekenen goed onder de knie krijgen.

 

Leren leren

Goed kunnen leren heeft ook te maken met de manier waarop een kind werkt in de klas. Daarom besteden we tijdens de bijles ook aandacht aan taakaanpak, werkhouding en concentratie. Zo geven we ze veel handige tools waarmee ze ‘leren leren’. Iets dat ook nuttig is voor andere vakken en voor latere studies.

Eindtoets oefenen: Cito, NIO of IEP

Komt de eindtoets eraan? Dan is het fijn als daarvoor nog extra geoefend kan worden! En ook dat kan met de bijles van HIP. In alle bijlessen voor de basisschool bereiden we de leerlingen voor op de eindtoetsen. Dat kan de Cito zijn, de NIO of de IEP. Wij hebben voor deze eindtoetsen een uitgebreid bestand met oefentoetsen en trainingen en de trainers zijn bekend met de verschillende eindtoetsen en zorgen voor persoonlijke begeleiding in de bijles en voorbereiding op de eindtoets.

 

Voor alle basisschoolleerlingen

Bijles in rekenen bij HIP is mogelijk voor basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Het maakt ons niet uit hoe oud je bent, in welke groep je zit en wat voor type onderwijs je volgt. Rekenbijles geven wij op de manier die het meest aansluit bij de persoonlijke leerlijn van elk kind afzonderlijk. Zo leert elk kind bij HIP wel goed rekenen.

Zo werkt bijles rekenen bij HIP

 • 1-op-1 begeleiding
 • Afgestemd op de persoonlijke leervoorkeur
 • Volgens de methode van school
 • Regelmatig contact met ouders en school
 • Ook op zondag en tijdens vakanties

 

Faalangsttraining

Ook als een kind goed kan rekenen, kunnen toetsen nog onvoldoendes opleveren. Dan kan faalangst een rol spelen. Het gaat er dan niet meer om of de stof goed beheerst wordt, een kind is dan bang voor een mislukking. Hoe goed voorbereid ze ook zijn. Met faalangsttraining helpen wij ze hierbij zodat ze hun negatieve gedachten leren omzetten naar positieve. Ook deze training geven we bij HIP 1-op-1.

Bijles basisschool in andere vakken

Bij HIP is bijles voor de basisschool niet alleen in rekenen. We geven ook bijles in taal en spelling en in begrijpend lezen. En met remedial teaching begeleiden we kinderen van de basisschool met leer- en/of gedragsproblemen.

Bijles op elke vestiging van HIP

Bijles in rekenen voor basisschoolleerlingen geven we bij HIP op al onze vestigingen. Dit geldt ook voor de faalangsttraining. Wil je weten of de rekenbijles ook bij jou in de buurt is? Kijk dan snel op de kaart waar de huiswerkinstituten van HIP gevestigd zijn. Of neem contact met ons op voor vragen, om eens kennis te maken en natuurlijk als je je kind wilt aanmelden.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag