Bijles begrijpend lezen op de basisschool

Begrijpend lezen is voor veel kinderen heel lastig. Toch is het belangrijk dat ze dit goed leren; het komt terug in veel vakken, zelfs later bij Wiskunde! Ook is het een vaardigheid die ze moeten beheersen voor de Cito-toets of een van de andere eindtoetsen. Bij HIP zorgen we met op maat gemaakte bijles dat kinderen beter worden in begrijpend lezen of hun opgelopen achterstand daarin wegwerken.

Lezen om te leren

Kinderen leren op de basisschool lezen, maar daarna begint het pas. Het lezen is de basis voor alles. Het is dus belangrijk dat kinderen niet alleen lezen, maar dat ze ook begrijpen wat ze lezen. Dit leesbegrip is nodig om te kunnen leren en later eventueel studeren. Leren door te lezen dus, dat begint bij begrijpend lezen.

 

Beter worden in begrijpend lezen

Iedereen kan beter worden in begrijpend lezen. Natuurlijk is het belangrijk om zelf veel te lezen omdat dit de technische leesvaardigheid vergroot. Maar als je daar al moeite mee hebt, is veel lezen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we bij HIP gericht bijles in begrijpend lezen. We leren de kinderen onder andere handige leesstrategieën aan. En we zorgen dat ze verschillende technieken beheersen waarmee ze hun leesbegrip vergroten. Praktische bijles dus waarmee ze beter worden in begrijpend lezen.

 

Opgelopen achterstand

Veel kinderen worstelen nu met de gevolgen van een opgelopen achterstand. Dit merken ze in hun resultaten op school maar ook in de vaardigheden die ze hebben opgedaan. Zoals met begrijpend lezen. Kinderen worden hier vaardig in door het veel te oefenen. Hebben ze echter een achterstand op school opgelopen, bijvoorbeeld door het vele thuisonderwijs, dan is dat lastig zelf in te halen. Met bijles zorgen wij ervoor dat die achterstand wel wordt weggewerkt zodat het niveau van begrijpend lezen weer aansluit bij dat wat gewenst wordt.

 

Dyslexie en begrijpend lezen

Voor kinderen met dyslexie is begrijpend lezen sowieso een flinke uitdaging. Door de dyslexie is het voor deze kinderen lastiger om vlot te lezen. Het gaat daarbij om de technische leesvaardigheid. Leren kinderen met dyslexie hiervoor de juiste technieken aan, dan hoeft begrijpend lezen zelf geen probleem te vormen. Bij HIP geven we 1-op-1 bijles waardoor we alle tijd en aandacht voor het kind zelf hebben. Hierdoor passen we het tempo aan en we geven bijles op de manier die het beste bij elk kind past. Door deze aanpak is onze bijles begrijpend lezen ook voor kinderen met dyslexie een effectieve methode.

 

1-op-1 bijles begrijpend lezen

Bijles bij HIP is altijd 1-op-1. We werken met de methode die ook op school gebruikt wordt en we geven de bijles volgens de leervoorkeur van het kind, dus op de manier die het beste past. Ook beschikken we over veel oefentoetsen. Met veel oefenen en persoonlijke aandacht helpen we elk kind om beter te worden in begrijpend lezen.

Cito, NIO of IEP? Oefen de eindtoetsen!

Doet jouw kind dit jaar een eindtoets? Dan zorgen wij dat hij of zij daar extra goed op is voorbereid. Met bijles van HIP. Wij bereiden ze maximaal voor op de eindtoets van hun school, of dat nu het Cito is, de NIO of de IEP. Met ons uitgebreide bestand aan oefentoetsen en de persoonlijke trainingen en begeleiding tijdens de bijles, gaat iedereen die bij HIP is geweest vol vertrouwen deze toetsperiode in.

 

Bijles voor leerlingen van de basisschool

Bijles in begrijpend lezen bieden we aan voor alle leerlingen van de basisschool. Ongeacht de leeftijd, in welke groep ze zitten en wat voor type onderwijs gevolg wordt. De bijles begrijpend lezen wordt zo gegeven dat het maximaal aansluit bij de leerlijn en leervoorkeuren van jouw kind. Zo zorgen we dat elk kind bij HIP begrijpend lezen goed onder de knie krijgt.

 

Zo werkt bijles begrijpend lezen bij HIP

 • 1-op-1 begeleiding
 • Afgestemd op de persoonlijke leervoorkeur
 • Volgens de methode van school
 • Regelmatig contact met ouders en school
 • Ook op zondag en tijdens vakanties

Faalangsttraining

Ook als een kind wel goed is in begrijpend lezen, kunnen toetsen soms nog onvoldoende goed gemaakt worden. Worden er toch steeds onvoldoendes gehaald, dan kan dat door faalangst komen. Het maakt dan niet uit hoe goed een kind de stof beheerst of hoe goed het is in bijvoorbeeld begrijpend lezen. De angst voor een mislukking, de angst om te falen, overheerst dan. In dat geval raden wij een faalangsttraining aan. Daarmee helpen wij ze om hun negatieve gedachten om te zetten naar positieve. Ook deze training geven wij 1-op-1 door ervaren coaches.

Bijles basisschool in andere vakken

Bij HIP geven we in meerdere vakken bijles voor de basisschool. Naast begrijpend lezen geven we ook bijles in taal en spelling en in rekenen. En spelen er leer- en/of gedragsproblemen? Dan hebben we ook remedial teachers die de kinderen daarin begeleiden.

Bijles bij HIP, op alle vestigingen

Bijles in begrijpend lezen voor de leerlingen van de basisschool verzorgen we op elke HIP-vestiging. Kijk snel op de kaart om te zien waar de dichtstbijzijnde voor jou is. Ben je op zoek naar een faalangsttraining? Dan kun je ook op alle locaties van onze huiswerkinstituten terecht. Heb je vragen, wil je kennismaken of je kind aanmelden? Neem dan contact met ons op, we horen graag van je!

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag