Ontdek particulier onderwijs in Laren en Bilthoven

Kom een dagje meelopen bij HIP!

Ontdek De School van HIP tijdens een meeloopdag! HIP is particulier onderwijs voor kinderen vanaf 9 jaar met vestigingen in Laren en Bilthoven. Ben je benieuwd of dit ook iets is voor jou of jouw kind? Kom dan een dagje meelopen! Meld je nu aan en we spreken een dag af die voor jou uitkomt. Zien we je snel?

Succes op school, bij HIP

Op De School van HIP wordt elk kind altijd de beste versie van zichzelf. Meer uitdaging of juist meer tijd? Bij HIP kan dat. Wij geven onderwijs op maat met betrokken en vakkundige docenten en door elk kind les te geven op de manier die het beste past: de persoonlijke leerstijl. Zo wordt leren weer leuk en succesvol! Want al drie jaar op rij is iedereen geslaagd. Niet zo gek dus dat de Onderwijsinspectie ons een goede beoordeling heeft gegeven!

Basisschool en middelbare school

In Laren en in Bilthoven hebben we een basisschool en middelbare school. Hier verzorgen we persoonlijk onderwijs: met hele kleine klassen op de basisschool en met 1-op-1 onderwijs op de middelbare. Kom je voor een meeloopdag? Dan ontdek je zelf hoe een dag bij HIP gaat. Ook vertellen we je alles over onze persoonlijke aanpak, de manier van lesgeven en natuurlijk beantwoorden we al jouw vragen.

Meelopen bij HIP 10-14

HIP 10-14 is onderwijs voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Of ze nu meer tijd of meer uitdaging nodig hebben, hier krijgen ze onderwijs op maat. De kinderen zitten in hele kleine klassen en krijgen 1-op-1 onderwijs. Custommade, in hun eigen tempo en op hun niveau. Zo kunnen ze sneller door of hebben nog wat extra tijd voordat het definitieve schooladvies komt. HIP 10-14 is zowel in Laren als in Bilthoven en ook hier kun je een dagje meelopen!

Meelopen op de middelbare school van HIP

Loop je een dagje mee op de middelbare school van HIP? Dan krijg je vooraf een persoonlijk rooster. Daarin zit sowieso een 1-op-1 les én een les die samen met een andere HIP-leerling wordt gevolgd. Wil je bepaalde vakken volgen? Laat het ons weten, dan plannen we die ook in.

Meelopen op de basisschool van HIP

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen een dagje of een paar uur meelopen op de basisschool van HIP. Ze maken dan de dagopening mee en het dagrooster van een groep. De leerkracht en een plusleerkracht zullen voor extra begeleiding zorgen en instructies of korte uitleg geven zodat ook opdrachten gemaakt kunnen worden. Hiervoor maken we vooraf een Wenner-account aan in Snappet op een passend niveau. Tijdens de meeloopdag of -ochtend komt alles van HIP kort aan bod, zoals een kookles voorbereiden of andere leuke opdrachten.

Handig om te weten (1)

De meeloopdag in Laren en in Bilthoven is op elke doordeweekse dag mogelijk. Vertel ons wat jou uitkomt en we plannen het in. Zijn er bepaalde vakken die je zoon of dochter graag wil volgen? Laat het ons weten en dan plannen we die in het rooster van de meeloopdag in. Voorafgaand of tijdens de meeloopdag is een rondleiding en kennismaking ook mogelijk.

Handig om te weten (2)

Tijdens de meeloopdag neemt een mentor de systemen waar we hier bij HIP mee werken, met jouw kind door. Ook nemen we de Peperklip af zodat de persoonlijke leervoorkeur bekend is. En is er huiswerk van de huidige school? Neem het gerust mee! Dan kan dat hier gemaakt en nagekeken worden onder begeleiding van de huiswerkbegeleider. Zo maakt jouw zoon of dochter echt alles van HIP zelf mee.

Rooster meeloopdag

Het rooster van de meeloopdag wordt vooraf gemaild maar globaal ziet dat er als volgt uit:
9.00 uur Start van de dag, iedereen is nu op school
9.00 – 9.15 uur Dagopening, door een leerling of docent
9.15 uur De lessen beginnen, tijdens de dag is er ook ruimte voor het huiswerk. Dit gebeurt
onder toezicht van huiswerkbegeleiders en een mentor.
12.30 uur Einde van de meeloopdag

Wil je liever een hele dag meemaken, of maar een paar uurtjes? Dan kan dat natuurlijk ook.

Persoonlijke rondleiding

Natuurlijk kun je ook altijd een persoonlijke rondleiding en kennismaking bij HIP krijgen. Meld je aan via het formulier en we maken een afspraak op een moment dat jou goed uitkomt!

Aanmeldformulier meeloopdag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag